Resett-redaktør Helge Lurås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 691
 •  
 •  
 •  
 •  

Dagen rapporterer at Resetts redaktør Helge Lurås har søkt medlemskap i Redaktørforeningen, en medieorganisasjon som omfattes av Presseforbundet. Dagen omtaler Resett som et «høyreorientert nettsted».

– Vi ønsker en god, kritisk og mangfoldig presse. Dermed er det også naturlig at vi forsøker å påvirke redaktørforeningen og medlemmene der i riktig retning. Det gjøres best ved å være medlem selv. Men det vil være interessant for meg å høre mer om hva de andre redaktørene tenker, både om seg selv og om Resett. Jeg har sikkert noe å lære av de andre også, sier Resett-redaktøren til Dagen.

Lurås fremholder at Resett fortsatt vil være oppriktig kritiske til andre medier og noen av de andre redaktørene.

– Vi har en kritisk slagside mot de andre mediene og enkelte av redaktørene der. Det skal vi fortsette med, selv om det kan bli noen olme blikk kastet i min retning på julebordet i redaktørforeningen. Et medlemskap vil forhåpentligvis ikke føre til at vi blir «snillere» med de andre mediene, sier han.

Lurås understreker at Resetts arbeid ikke vil påvirkes av et eventuelt medlemskap i Redaktørforeningen, da Resett allerede følger pressens retningslinjer.

– Ambisjonen er at det ikke skal få noen påvirkning på arbeidet som sådan. Vi følger allerede både Vær varsom-plakaten og Redaktør-plakaten.

På spørsmål om hva han tenker om eventuelle klager til PFU, svarer redaktøren følgende:

– Vi har vært gjennom en PFU-klage allerede. Da ble vi felt, og vi publiserte fellelsen og gjorde ellers de grep vi ble pålagt. Vi vil forholde oss til PFU som ethvert annet medlem.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sier til Dagen at de «verken informerer om eller kommentere eventuelle medlemssøknader før de eventuelt er innvilget».

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 691
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]