Resett-redaktør Helge Lurås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Dagen rapporterer at Resetts redaktør Helge Lurås har søkt medlemskap i Redaktørforeningen, en medieorganisasjon som omfattes av Presseforbundet. Dagen omtaler Resett som et «høyreorientert nettsted».

annonse

– Vi ønsker en god, kritisk og mangfoldig presse. Dermed er det også naturlig at vi forsøker å påvirke redaktørforeningen og medlemmene der i riktig retning. Det gjøres best ved å være medlem selv. Men det vil være interessant for meg å høre mer om hva de andre redaktørene tenker, både om seg selv og om Resett. Jeg har sikkert noe å lære av de andre også, sier Resett-redaktøren til Dagen.

Lurås fremholder at Resett fortsatt vil være oppriktig kritiske til andre medier og noen av de andre redaktørene.

– Vi har en kritisk slagside mot de andre mediene og enkelte av redaktørene der. Det skal vi fortsette med, selv om det kan bli noen olme blikk kastet i min retning på julebordet i redaktørforeningen. Et medlemskap vil forhåpentligvis ikke føre til at vi blir «snillere» med de andre mediene, sier han.

Lurås understreker at Resetts arbeid ikke vil påvirkes av et eventuelt medlemskap i Redaktørforeningen, da Resett allerede følger pressens retningslinjer.

annonse
annonse

– Ambisjonen er at det ikke skal få noen påvirkning på arbeidet som sådan. Vi følger allerede både Vær varsom-plakaten og Redaktør-plakaten.

På spørsmål om hva han tenker om eventuelle klager til PFU, svarer redaktøren følgende:

– Vi har vært gjennom en PFU-klage allerede. Da ble vi felt, og vi publiserte fellelsen og gjorde ellers de grep vi ble pålagt. Vi vil forholde oss til PFU som ethvert annet medlem.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sier til Dagen at de «verken informerer om eller kommentere eventuelle medlemssøknader før de eventuelt er innvilget».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.