Illustrasjonsbilde. ( AP Photo/Jose Luis Magana)
annonse
annonse

I gamle dager var det obligatorisk for meg å følge med Dagsnytt 18 for å få en bedre forståelse av verden. Nå er dette et program som ikke stiller gode og kritiske spørsmål om utenrikspolitikk.

På fredag åpnet programleder Gro Veiby og USA korrespondent Anders Magnus debatten med å forklare seerne og lytterne hva som ville skje etter at tidligere valgkampmedarbeider Paul Manafort erklærte seg skyldig.

Ikke én gang nevnte NRK at punktene Manafort erklærte seg skyldig for dreide seg om forhold i Ukraina, lenge før han var engasjert av Donald Trump. Det er desinformasjon å ikke opplyse seerne om dette.

annonse

De hadde også en lang diskusjon om mulig fengselsstraff for Manafort uten å nevne at mange tror han snart kommer til å bli benådet av Donald Trump.

Flere ganger, for eksempel i denne tweeten, har Trump støttet Manafort offentlig:

annonse

 

I artikkelen Manafort aims for pardon, as Michael Cohen gets played by Hillary’s lawyer ser vi gode analyser fra nettstedet The Duran, og et nettsøk etter benådning for Manafort gir tusenvis av resultater.

En benådning kan Trumps tidligere advokat Michael Cohen se langt etter. Cohen var også en person som erklærte seg skyldig, men Trump er sint på han på grunn av brudd på taushetsplikten som advokat. I tillegg har han også engasjert advokaten Lanny Davis som har et frynsete rykte som advokaten til Hillary Clinton.

I stedet for å høre på NRK, som kun er interessert i hva hovedstrømsmediene i USA sier om Manafort, ikke sakens realiteter, kan det være lurt å bruke 20 minutter til å høre på Alex Christoforou og redaktør Alexander Mercouris fra The Duran som gir god kunnskap om denne saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon