Belgias tidligere statsminister Elio Di Rupo, leder for sosialdemokratiske PS, som nå går inn for å forby Partij Islam. Foto: AP Photo/Eric Vidal)

I forkant av høstens lokalvalg i Belgia er det blitt dannet et islamistparti, Partij Islam, som ønsker å erstatte belgisk lov med sharia.

annonse

– Vårt mål er en hundre prosent islamsk stat, erklærte partiets grunnlegger, Redouane Ahrouch.

Partiet lover blant annet å kjempe for kjønnsegregert kollektivtransport, forbud mot tatovering og piercing og begrensninger i alkoholsalg. Partiet ønsker dessuten å legalisere slakt av dyr i private boliger.

Nå går imidlertid fire etablerte politiske partier sammen for å forby det ekstremistiske partiet, før lokalvalgene finner sted. Dette rapporterer Le Point.

Det uavhengige føderale demokratiske parti (DEFI), den høyreorienterte Reformbevegelsen (MR), Det humanistiske demokratiske sentrum (CDH) og Sosialistpartiet (PS) har sammen annonsert et forslag om å forby partier som «har som mål å true folkets friheter».

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.