Belgias tidligere statsminister Elio Di Rupo, leder for sosialdemokratiske PS, som nå går inn for å forby Partij Islam. Foto: AP Photo/Eric Vidal)
Del saken
  • 830
  •  
  •  
  •  
  •  

I forkant av høstens lokalvalg i Belgia er det blitt dannet et islamistparti, Partij Islam, som ønsker å erstatte belgisk lov med sharia.

– Vårt mål er en hundre prosent islamsk stat, erklærte partiets grunnlegger, Redouane Ahrouch.

Partiet lover blant annet å kjempe for kjønnsegregert kollektivtransport, forbud mot tatovering og piercing og begrensninger i alkoholsalg. Partiet ønsker dessuten å legalisere slakt av dyr i private boliger.

Nå går imidlertid fire etablerte politiske partier sammen for å forby det ekstremistiske partiet, før lokalvalgene finner sted. Dette rapporterer Le Point.

Det uavhengige føderale demokratiske parti (DEFI), den høyreorienterte Reformbevegelsen (MR), Det humanistiske demokratiske sentrum (CDH) og Sosialistpartiet (PS) har sammen annonsert et forslag om å forby partier som «har som mål å true folkets friheter».

  • 830
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]