Belgias tidligere statsminister Elio Di Rupo, leder for sosialdemokratiske PS, som nå går inn for å forby Partij Islam. Foto: AP Photo/Eric Vidal)
annonse
annonse

I forkant av høstens lokalvalg i Belgia er det blitt dannet et islamistparti, Partij Islam, som ønsker å erstatte belgisk lov med sharia.

– Vårt mål er en hundre prosent islamsk stat, erklærte partiets grunnlegger, Redouane Ahrouch.

Partiet lover blant annet å kjempe for kjønnsegregert kollektivtransport, forbud mot tatovering og piercing og begrensninger i alkoholsalg. Partiet ønsker dessuten å legalisere slakt av dyr i private boliger.

annonse

Nå går imidlertid fire etablerte politiske partier sammen for å forby det ekstremistiske partiet, før lokalvalgene finner sted. Dette rapporterer Le Point.

Det uavhengige føderale demokratiske parti (DEFI), den høyreorienterte Reformbevegelsen (MR), Det humanistiske demokratiske sentrum (CDH) og Sosialistpartiet (PS) har sammen annonsert et forslag om å forby partier som «har som mål å true folkets friheter».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon