Foto: AP Photo/Paul Sakuma

Den franske kunstskolen Emile Cohl i Lyon har skapt furore i sosiale medier, der de anklages for å «svartvaske» et bilde, etter at flere hvite elever ble digitalt modifiserte for å se ut som om de var svarte, på et gruppebilde. I tillegg skal to svarte kvinner ha blitt photoshoppet inn i bildet. Dette rapporterer Daily Mail.

annonse

Bilderedigeringen ble angivelig foretatt fordi Emile Cohl, som er en privatskole, har planer om å starte en skole i Los Angeles i USA. Dermed ønsket skolen å fremstå som mer etnisk mangfoldig i en kampanje rettet mot potensielle amerikanske via en nystartet nettside. Skolen skal ha oversendt originalbildet til et kommunikasjonsbyrå i California, som deretter modifiserte bildet, før bildet ble publisert på nettsiden.

annonse

Franske elever ved skolen la imidlertid raskt merke til at bildet hadde blitt manipulert, og la originalbildet ut på Twitter, sammen med den modifiserte versjonen.

– I forkant av åpningen av Emile Cohl nye avdeling i Los Angeles fiklet de med klassebildet ved å legge til studenter og retusjere noen hudfarger, for å simulere en klasse av mer variert opphav, skrev brukeren som la bildene ut på Twitter.

annonse
annonse

Mange har reagert kraftig på det manipulerte bildet. Noen kaller det rasistisk, andre mener det er skamfullt, og det er også blitt påpekt at redigeringen er av dårlig kvalitet.

Antoine Rivière, skolens direktør, nekter for at skolen har hatt som intensjon å manipulere virkeligheten. Han skylder fadesen på det kaliforniske kommunikasjonsbyrået, hvis navn foreløpig er ukjent.

– Dette er et initiativ fra amerikanske aktører. Det er noe vi har gått helt glipp av. Så snart vi fikk greie på manipulasjonen, slettet vi publiseringen. Vi er klare over problemet, bedyrer Rivière.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.