Foto: AP Photo/Paul Sakuma
Del saken
 • 93
 •  
 •  
 •  
 •  

Den franske kunstskolen Emile Cohl i Lyon har skapt furore i sosiale medier, der de anklages for å «svartvaske» et bilde, etter at flere hvite elever ble digitalt modifiserte for å se ut som om de var svarte, på et gruppebilde. I tillegg skal to svarte kvinner ha blitt photoshoppet inn i bildet. Dette rapporterer Daily Mail.

Bilderedigeringen ble angivelig foretatt fordi Emile Cohl, som er en privatskole, har planer om å starte en skole i Los Angeles i USA. Dermed ønsket skolen å fremstå som mer etnisk mangfoldig i en kampanje rettet mot potensielle amerikanske via en nystartet nettside. Skolen skal ha oversendt originalbildet til et kommunikasjonsbyrå i California, som deretter modifiserte bildet, før bildet ble publisert på nettsiden.

Franske elever ved skolen la imidlertid raskt merke til at bildet hadde blitt manipulert, og la originalbildet ut på Twitter, sammen med den modifiserte versjonen.

– I forkant av åpningen av Emile Cohl nye avdeling i Los Angeles fiklet de med klassebildet ved å legge til studenter og retusjere noen hudfarger, for å simulere en klasse av mer variert opphav, skrev brukeren som la bildene ut på Twitter.

Mange har reagert kraftig på det manipulerte bildet. Noen kaller det rasistisk, andre mener det er skamfullt, og det er også blitt påpekt at redigeringen er av dårlig kvalitet.

Antoine Rivière, skolens direktør, nekter for at skolen har hatt som intensjon å manipulere virkeligheten. Han skylder fadesen på det kaliforniske kommunikasjonsbyrået, hvis navn foreløpig er ukjent.

– Dette er et initiativ fra amerikanske aktører. Det er noe vi har gått helt glipp av. Så snart vi fikk greie på manipulasjonen, slettet vi publiseringen. Vi er klare over problemet, bedyrer Rivière.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 93
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]