Bydelskroa på Tøyen, Foto; RESETT
annonse
annonse

Bare 200 meter unna Grønland Politistasjon ligger «Bydelskroa», et populært møtested for folk på Tøyen som ønsker et enkelt måltid eller bare ta seg en pils. For de som ønsker utebetjening har kroa satt opp stoler og bord på utsiden.

I går viste Dagbladet en video som viser en guttegjeng som går til angrep på lokalene til Bydelskroa. Dagbladet skriver at «Sjokkerte naboer ble onsdag ettermiddag vitne til at en ungdomsgjeng gikk til angrep på utestedet Bydels Kro på Tøyen i Oslo. Resultatet ble omfattende materielle skader samt at flere pubgjester ble utsatt for vold.»

Da Resett ankommer kroa tidlig fredag ettermiddag sitter det ingen på utsiden, og de få gjestene som er der har plassert seg langt inn i lokalet innendørs.

annonse

Årsaken til dette er at gjestene mener det er utrygt å sitte ute etter at Bydelskroa nok en gang har blitt angrepet av ungdommer. Det opplyses til Resett at denne gangen var det en guttegjeng med opprinnelse fra Somalia som onsdag kveld gikk til fysisk angrep på gjester og inventar.

I utgangspunktet ville ingen av de tilstedeværende uttale seg til Resett i frykt for represalier. De som sier dette er godt voksne pensjonister. Denne gjengen skyr ingenting, sier en av gjestene til Resett.

“Tor” en av gjestene på Bydelskroa, Foto: RESETT

Under løfte om anonymitet får Resett likevel snakke med «Tor», en mann i slutten av 40-årene.

annonse

– Hva er årsaken til at disse «ungdommene» angriper uskyldige mennesker? spør vi. 

– Det er mulig at det har med alkohol i forhold til islam å gjøre, men generelt vil jeg si at disse guttene her hater alt som er etnisk norsk. Når vi tar en pils, så klikker de helt.

– Men har dere provosert disse guttene på noen måte?

 – Nei, på ingen måte, vi bare sitter her og løser noen verdensproblemer eller lager noen nye, humrer Tor. Nå har det skjedd en eskalering og jeg er redd at dette kan ende i forferdelse. Det som skjedde i går var planlagt. Tre kom inn og laget kvalme og tolv stykker stod klar på utsiden.

– Hva mener du vil skje fremover, tror du dere får være i fred?

 – Nei, det kommer til å bli et helvete og da kan en eller annen ende opp død. Enten en av de eller en av oss. Det har nådd en grense nå. De som frekventerer kroa her er jo for det meste eldre pensjonister. Jeg som er i slutten av førtiårene er en av de aller yngste.

– Hva mener du at myndighetene bør gjøre?

 – Nei, det er ikke godt å si, de har jo allerede fått alt mulig med ungdomsklubb og det ene tiltaket etter det andre. Det må en lovendring til slik at de kan settes i forvaring selv om de er umyndige.

annonse

– Men tror du det vil hjelpe på sikt å stenge dem inne?

– Vi brukte tredve år på lære opp pakistanere til å akseptere at nordmenn var annerledes, kanskje det tar like lang tid med disse gutta her, sier Tor før han går inn i sikkerhet igjen.

Mens Resett satt sammen med «Tor» på utsiden, så har en av politiets patruljer kjørt sakte forbi tre ganger. Det er tydelig at politiet er på vakt. Men så er det jo rett utenfor porten deres at volden skjer i Oslo for tiden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon