Illustrasjonsbilde. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix

Kraftspekulant Einar Aas, en av Norges aller rikeste menn, fikk onsdag hele sin portefølje tvangssolgt. Nå slås han trolig personlig konkurs.

annonse

Den mediesky 47-åringen skrev i en pressemelding torsdag at han har havnet under administrasjon av Nasdaq-børsen.

– Ja, jeg kan bekrefte innholdet. Det er dessverre tilfellet. Jeg har ut over det ingen kommentarer. Snakk med Nasdaq, sa han i en kommentar til Agderposten senere på ettermiddagen.

Amerikanske Nasdaq er verdens nest største aksjemarked og eier Nasdaq OMX, der kraftderivater omsettes. I pressemeldingen skriver Aas at det mandag var ekstraordinære prisendringer i det nordiske og tyske kraftmarkedet, og at han har hatt for stor posisjon i forhold til likviditeten i markedet.

– I løpet av mandagen ble de siste 350 millionene av mine frie likvide midler overført. Dette var ikke tilstrekkelig til å dekke tapet, og tirsdag ble jeg derfor satt under administrasjon av Nasdaq-børsen. Onsdag kveld ble hele min portefølje tvangssolgt av Nasdaq, dette medførte et svært stort personlig tap. Følgen av dette er akkord eller personlig konkurs», skriver han.

Aas hadde i 2016 Norges største skattbare inntekt på drøyt 832 millioner kroner. Nettformuen er ifølge skattelistene på 2,2 milliarder kroner.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.