Illustrasjonsbilde. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix
annonse
annonse

Kraftspekulant Einar Aas, en av Norges aller rikeste menn, fikk onsdag hele sin portefølje tvangssolgt. Nå slås han trolig personlig konkurs.

Den mediesky 47-åringen skrev i en pressemelding torsdag at han har havnet under administrasjon av Nasdaq-børsen.

– Ja, jeg kan bekrefte innholdet. Det er dessverre tilfellet. Jeg har ut over det ingen kommentarer. Snakk med Nasdaq, sa han i en kommentar til Agderposten senere på ettermiddagen.

annonse

Amerikanske Nasdaq er verdens nest største aksjemarked og eier Nasdaq OMX, der kraftderivater omsettes. I pressemeldingen skriver Aas at det mandag var ekstraordinære prisendringer i det nordiske og tyske kraftmarkedet, og at han har hatt for stor posisjon i forhold til likviditeten i markedet.

– I løpet av mandagen ble de siste 350 millionene av mine frie likvide midler overført. Dette var ikke tilstrekkelig til å dekke tapet, og tirsdag ble jeg derfor satt under administrasjon av Nasdaq-børsen. Onsdag kveld ble hele min portefølje tvangssolgt av Nasdaq, dette medførte et svært stort personlig tap. Følgen av dette er akkord eller personlig konkurs», skriver han.

Aas hadde i 2016 Norges største skattbare inntekt på drøyt 832 millioner kroner. Nettformuen er ifølge skattelistene på 2,2 milliarder kroner.

(©NTB)

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon