Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 92
 •  
 •  
 •  
 •  

Trondheim Pride ønsket at NTNU skulle heise regnbueflagget under årets Pride, men fikk avslag. Dette melder NRK 14. september. NTNU begrunnet avslaget med flaggloven, som sier at bare norsk og samisk flagg skal heises ved offentlige bygg.

Dette til tross for at en rekke offentlige institusjoner har bestemt seg for å heise Pride-flagget, som Oslo Met, Universitetet i Agder og Trondheim Rådhus.

«Jeg tenkte de ville vise verden at de verdsetter mangfold», sier Kristoffer Halseth som både jobber for NTNU og representerer Trondheim Pride. Halseth mener avslaget er underlig når kjerneverdiene til NTNU er kreativ, konstruktiv, kritisk, respektfull og omtenksom.

 Jan Erik Kaarø sier til NRK at ledelsen ikke vil revurdere beslutningen.

«Avslaget handler om likebehandling. Sier vi ja til Pride, tror vi det kommer mange andre henvendelser senere. Vi har de siste årene sagt nei til flere organisasjoner som har vilet heise flagg utenfor hovedbygningen».

Kaarø understreker at NTNU fullt og helt støtter Pride.

Tre timer etter at NRK hadde publisert denne saken hadde ledelsen for NTNU ombestemt seg.

«Vi flagger likevel. Vi har tenkt over saken, og vil heise flagget til topps på lørdag».

Det sier Toril A. Nagelhus Hernes, prorektor og leder for NTNU sitt likestillings- og mangfoldsutvalg.

Pride er en internasjonal bevegelse som ble startet i San Francisco 1969. På hjemmesiden til FRI, som er ansvarlig for Pride Norge, kan man lese:

«Også innenfor det skeive miljøet er det motstand mot Pride. Noen mener Pride fokuserer for mye på seksuell orientering og mangler diskresjon (…) Andre avviser Pride på grunnlag av identitetspolitikken den fører, de mener at ens seksuelle legning ikke bør være en essensiell personlig definerende karakteristikk».

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 92
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]