Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Trondheim Pride ønsket at NTNU skulle heise regnbueflagget under årets Pride, men fikk avslag. Dette melder NRK 14. september. NTNU begrunnet avslaget med flaggloven, som sier at bare norsk og samisk flagg skal heises ved offentlige bygg.

annonse

Dette til tross for at en rekke offentlige institusjoner har bestemt seg for å heise Pride-flagget, som Oslo Met, Universitetet i Agder og Trondheim Rådhus.

«Jeg tenkte de ville vise verden at de verdsetter mangfold», sier Kristoffer Halseth som både jobber for NTNU og representerer Trondheim Pride. Halseth mener avslaget er underlig når kjerneverdiene til NTNU er kreativ, konstruktiv, kritisk, respektfull og omtenksom.

 Jan Erik Kaarø sier til NRK at ledelsen ikke vil revurdere beslutningen.

«Avslaget handler om likebehandling. Sier vi ja til Pride, tror vi det kommer mange andre henvendelser senere. Vi har de siste årene sagt nei til flere organisasjoner som har vilet heise flagg utenfor hovedbygningen».

annonse
annonse

Kaarø understreker at NTNU fullt og helt støtter Pride.

Tre timer etter at NRK hadde publisert denne saken hadde ledelsen for NTNU ombestemt seg.

«Vi flagger likevel. Vi har tenkt over saken, og vil heise flagget til topps på lørdag».

Det sier Toril A. Nagelhus Hernes, prorektor og leder for NTNU sitt likestillings- og mangfoldsutvalg.

Pride er en internasjonal bevegelse som ble startet i San Francisco 1969. På hjemmesiden til FRI, som er ansvarlig for Pride Norge, kan man lese:

«Også innenfor det skeive miljøet er det motstand mot Pride. Noen mener Pride fokuserer for mye på seksuell orientering og mangler diskresjon (…) Andre avviser Pride på grunnlag av identitetspolitikken den fører, de mener at ens seksuelle legning ikke bør være en essensiell personlig definerende karakteristikk».

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.