Cynthia Nixon er ute av dansen i kampen om å bli guvernør i New York – for denne gang. Foto: Bebeto Matthews / AP /NTB scanpix
annonse
annonse

Skuespiller Cynthia Nixon er ute av kampen om bli demokratenes kandidat i guvernørvalget etter å ha blitt slått ut av nåværende guvernør Andrew Cuomo.

Det ble klart torsdag kveld lokal tid etter nominasjonsvalget hos Demokratene i New York. I tillegg til å ha to perioder bak seg som guvernør hadde Cuomo langt større finansielle ressurser til rådighet i valgkampen enn Nixon. Han ledet klart på meningsmålingene i forkant av primærvalget torsdag.

Valget om ny guvernør står i november og de andre kandidatene er republikanske Marc Molinaro og den uavhengige kandidaten Stephanie Miner.

annonse
Maktkamp

Nixon kunngjorde sitt kandidatur i mars. Hun er åpent lesbisk, og har markert seg som en liberal aktivist. Som skuespiller er Nixon best kjent for sin rolle i den enormt populære TV-serien med den norske tittelen «Sex og singelliv», som gikk på HBO fra 1998 til 2004 og senere ble utgangspunkt for to filmer.

Hun hadde håpet å bli en mer liberalistisk utfordrer til den mektige Cuomo, og basere seg på en sterkt liberal identitet i stedet for bare å være et «anti-Trump-parti». Hun sa hun ville kjempe for et bedre, mer likestilt New York.

Uerfaren

Cuomos valgkampmaskineri har avfeid henne som uerfaren og fortsatt framhevet at guvernøren arbeider for å stå imot president Donald Trump.

Cuomo vinner kandidaturet tross en rekke feiltrinn, inkludert en uttalelse der han stiller spørsmål ved at Nixon støtter jødiske personer. Nixon har to jødiske barn og kaller det verbale angrepet ufint.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon