En ansatt i Filippinenes luftstyrker foran et satellittbilde av tyfonen Mangkhut, som er ventet å ramme landet i løpet av helgen. Foto: Aaron Favila / NTB scanpix
annonse
annonse

Over 800.000 mennesker skal evakueres fra kystnære strøk før supertyfonen Mangkhut ventes å treffe den nordvestlige delen av Filippinene.

Totalt 4 millioner mennesker kan bli rammet av stormen, som av den amerikanske marinens Joint Typhoon Warning Center klassifiseres som en supertyfon. Vindstyrken er på nivå med en atlantisk orkan i kategori 5.

Tyfonen var først ventet å treffe den nordlige enden av Cagayan-provinsen tidlig lørdag, men har siden endret retning og ser ut til å treffe Isabela-provinsen lenger sør i landet, sier Filippinenes statsmeteorolog Chris Perez, som tilføyer at tyfonen også vil treffe Cagayan.

annonse

– Kursendringen vil ikke utgjøre så stor forskjell fordi tyfonen uansett er så stor, sier Perez.

Bøndene i Cayagan rammes av tyfonen i det de er i gang med å få ris- og kornavlingene i hus. Landet sliter fra før av med rismangel, og regionen er blant de viktigste jordbruksområdene.

Tyfonen er mandag ventet å treffe Kina. Landet har iverksatt storevakuering av både fiskere, turister og beboere i kystnære strøk.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon