Morgenbladet valgte fredag å kaste tomat i ansiktet på Resett-redaktør Helge Lurås.
Del saken
 • 1.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

I fredagens utgave av Morgenbladet har man på forsiden et stort bilde av Resetts redaktør Helge Lurås. En knust, rød tomat er plantet i ansiktet hans. Inne i avisen er flere sider viet til fenomenet no-platforming. Jimmie Åkesson er avbildet med et knust egg i ansiktet, og Steve Bannon har fått horn og hitlerbart.

– Er nettsteder som Breitbart, Infowars og Resett selve trykkokerne, eller er de ventilene som demper trykket? Hva kan forskningen fortelle oss om virkningen av å stenge dem ute? Vi begynner i fortiden, skriver Morgenbladet innledningsvis i artikkelen.

Journalistene Jakobsen, Time og Indregard går deretter i gang med å skrive noen hundre ord om Ku Klux Klan, «rasister», fascister, nazister, jihadister, høyreekstreme og AKP-ml og hvordan de ble «håndtert» i fortiden og hva konsekvensene var. Flere «eksperter» er konsultert.

Koplingen mellom disse gruppene og Resett-redaktør Helge Lurås, inkludert illustrasjonsbilde av ham med en tomat i ansiktet, er helt sikkert ikke intendert fra Morgenbladets side. De er jo en seriøs avis som får pressestøtte og ellers følger Vær Varsom-plakaten.

Morgenbladets intensjon

Flere lesere har kontaktet Resett og tolker tomaten som er plantet i ansiktet til Lurås som en oppfordring til vold.

Resett har innhentet en betenkning om saken. Vedkommende sier: «Å kaste noe på en i den hensikt å treffe, er å regne som vold, og den kan være forsettlig. En tomat kan gjøre like stor skade som en tennisball om den treffer et øye. Å oppfordre til tomatkastning er å oppfordre til vold.»

Strafferamme for vanlig legemsfornærmelse uten skade, er bøter eller fengsel inntil 6 måneder. jf. § 228 første ledd.

Resett har søkt redaktør Anna Jenssen for kommentarer om de redaksjonelle valgene som er gjort i Morgenbladet i denne saken. Redaktør Jenssen har lovet å komme tilbake med svar til Resett på mandag.

Lurås sier til Resett at han imøteser svarene fra Morgenbladets redaktør.

Slik blir meningsmotstandere fremstilt i Morgenbladet. Fra venstre Alex Jones med opprevet ansikt, Steve Bannon som djevelen og Jimmy Åkesson med et knust egg i ansiktet. Skjermbilde Morgenbladet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]