Morgenbladet valgte i en utgave i september 2018 å kaste tomat i ansiktet på Resett-redaktør Helge Lurås.
annonse
annonse

I fredagens utgave av Morgenbladet har man på forsiden et stort bilde av Resetts redaktør Helge Lurås. En knust, rød tomat er plantet i ansiktet hans. Inne i avisen er flere sider viet til fenomenet no-platforming. Jimmie Åkesson er avbildet med et knust egg i ansiktet, og Steve Bannon har fått horn og hitlerbart.

– Er nettsteder som Breitbart, Infowars og Resett selve trykkokerne, eller er de ventilene som demper trykket? Hva kan forskningen fortelle oss om virkningen av å stenge dem ute? Vi begynner i fortiden, skriver Morgenbladet innledningsvis i artikkelen.

Journalistene Jakobsen, Time og Indregard går deretter i gang med å skrive noen hundre ord om Ku Klux Klan, «rasister», fascister, nazister, jihadister, høyreekstreme og AKP-ml og hvordan de ble «håndtert» i fortiden og hva konsekvensene var. Flere «eksperter» er konsultert.

annonse

Koplingen mellom disse gruppene og Resett-redaktør Helge Lurås, inkludert illustrasjonsbilde av ham med en tomat i ansiktet, er helt sikkert ikke intendert fra Morgenbladets side. De er jo en seriøs avis som får pressestøtte og ellers følger Vær Varsom-plakaten.

Morgenbladets intensjon

Flere lesere har kontaktet Resett og tolker tomaten som er plantet i ansiktet til Lurås som en oppfordring til vold.

annonse

Resett har innhentet en betenkning om saken. Vedkommende sier: «Å kaste noe på en i den hensikt å treffe, er å regne som vold, og den kan være forsettlig. En tomat kan gjøre like stor skade som en tennisball om den treffer et øye. Å oppfordre til tomatkastning er å oppfordre til vold.»

Strafferamme for vanlig legemsfornærmelse uten skade, er bøter eller fengsel inntil 6 måneder. jf. § 228 første ledd.

Resett har søkt redaktør Anna Jenssen for kommentarer om de redaksjonelle valgene som er gjort i Morgenbladet i denne saken. Redaktør Jenssen har lovet å komme tilbake med svar til Resett på mandag.

Lurås sier til Resett at han imøteser svarene fra Morgenbladets redaktør.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Slik blir meningsmotstandere fremstilt i Morgenbladet. Fra venstre Alex Jones med opprevet ansikt, Steve Bannon som djevelen og Jimmy Åkesson med et knust egg i ansiktet. Skjermbilde Morgenbladet.
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon