Foto: AP Photo/Felipe Dana
annonse
annonse

Den israelske hæren sier de har bevis for at 11 år gamle Shady Abdel-al ble truffet av en stein som ble kastet av en demonstrant.

To menneskerettighetsgrupper på Gazastripen sier gutten døde etter å ha blitt truffet av en «hard gjenstand».

Det Hamas-drevne helsedepartementet i den palestinske enklaven sa fredag at Shady Abdel-al ble skutt og drept av israelske soldater. Lørdag sier en talsperson i departementet at gutten døde av hodeskader, uten å oppgi detaljer.

annonse

Helsedepartementet fjernet i mai en baby fra den offisielle oversikten over drepte under protestene da det kom fram at hun døde som følge av en sykdom, ikke israelsk tåregass slik det først ble hevdet.

Fredag demonstrerte flere tusen palestinere igjen flere steder langs det tungt bevoktede grensegjerdet mot Israel. Ifølge departementet ble minst 80 mennesker skutt og såret av israelske soldater, mens to 21-åringer ble skutt og drept.

Siden 30. mars er minst 178 palestinere skutt og drept, blant dem ubevæpnede demonstranter, barn, helsepersonell og journalister. Én israelsk soldat er drept i samme periode.

Israel har høstet krass internasjonal kritikk for å skyte ubevæpnede demonstranter og anklages for overdreven maktbruk. Israel mener maktbruken er nødvendig for å beskytte landet mot det de mener er Hamas’ forsøk på å infiltrere landet.

annonse

NTB-AP

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon