Illustrasjonsbilde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse

Politimannen som tok kameraet til en VG-fotograf og slettet flere bilder etter en ulykke i august, får ingen reprimande i forbindelse med hendelsen.

Saken skal i stedet brukes til læring innad i politiet, opplyser pressesjef Unni Grøndahl ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Etter en eliteseriekamp mellom Vålerenga og Brann oppsto en ulykke på Nationaltheatret stasjon, dit VG sendte både journalist og fotograf. På stasjonen opplevde VG-teamet flere av Brann-supporterne som truende, hvorpå de tok kontakt med politiet på stedet. Politimannen de kontaktet, svarte med å ta kameraet fra fotografen og slette flere bilder.

annonse

– Denne saken blir brukt til konkret læring og gjennomgåelse av rutiner så dette ikke skal skje igjen, sier Grøndal til Aftenposten.

Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund er fornøyd med at oslopolitiet tar selvkritikk og lærdom av saken.

– De må gjøre alle politifolk klar over de reglene som faktisk gjelder på området. Det viktigste for meg er at dette ikke skjer igjen, sier hun.

annonse

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse