VG roser Fredrik Skavlan for å ha krympet Jimmie Åkesson i sitt nye talkshow-program. NTB scanpix.
annonse
annonse

VG har gitt sin anmeldelse av det første Skavlan-programmet som gikk på luften fredag kveld på TV 2. Til å anmelde programmet har avisen valgt en musikk-journalist som godtet seg over at SD-politiker Jimmie Åkesson «krympet i stolen».

For et par år siden ble det klagestorm mot NRK da TV-seere mente Skavlan opptrådte uprofesjonelt i hans intervju med Sverigedemokratenes leder Jimmie Åkesson.

Fredag var Åkesson gjest på ny i Skavlans nye lekegrind TV 2, noe som førte til hyllest i Norges største avis.

annonse
VGs musikk-journalist Morten Ståle Nilsen anmelder nå TV-program i avisen. Han hevder Jimmie Åkesson krympet i Skavlan-stolen. Foto: NTB scanpix.

Terningkast 5, står det med store bokstaver øverst i VGs Skavlan-anmeldelse.

– Åkesson-intervjuet, hvori SD-lederen står skolerett sammen med samboeren Louise Erixon, begynner som ren koseprat. Åkesson, som har et svett smil om leppene selv når spørsmålene er ufarlige, krymper seg i stolen. Erixon ser ut som om hun angrer på at hun kom.

– Er det for ydmykende og ubehagelig for et uskyldig underholdningsprogram på en fredag? Noen vil tenke det. Burde Åkesson i det hele tatt ha vært her i disse no-platform dager? Noen vil tenke nei. Vi lever, som Skavlan flere ganger sier, i polariserte tider.

annonse

– Men Åkesson visste sikkert hva han gikk til. Og han får fremført sitt budskap om at vi står i en «kulturkrig», i beste sendetid. Skavlan smiler overbærende, er observasjonen til musikk-journalist Morten Ståle Nilsen.

I kommentarfeltet er folk uenige med VG-Nilsens observasjoner. Mange sier de er gått lei av VGs politiske slagside.

Her er noen få av mange negative tilbakemeldinger til VGs anmeldelse:

– VG klarer ikke engang levere en anmeldelse av et TV program uten tydelig politisk slagside, skriver en oppgitt leser med flest likes.

 

– Ganske intetsigende og tåkeleggende artikkel. Nesten kjemisk fritt for fakta. Vi bør vurdere nøye hvem som får presse støtte.

annonse

 

– Morten Ståle Nilsen er så venstrevridd i politikken at ingen kan ta han seriøst. Snakker vi SV?

Se Skavlans intervju med Jimmie Åkesson under:

https://www.youtube.com/watch?v=zI94DuAcQXo

https://www.youtube.com/watch?v=0KbK5e8ooEk

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon