Statsminister Stefan Løfven legger ned blomster etter terrorangrepet i Drottninggatan i Stockholm. / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY AND TT News Agency / Claudio BRESCIANI / Sweden OUT
Del saken
 • 2.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

11 år gamle Ebba Åkerlund var en av de 5 som ble drept da en lastebil meide ned folk i Drottninggatan i Stockholm. Terrorhandlingen ble begått av utvist asylsøker.

Faren til den 11-årige jenta legger hele ansvaret over på myndighetene. Han vil nå sette ned en uavhengig granskingskommisjonen, en som skal komme til bunns i konsekvensene av svensk politikk.

– Dette hadde ikke behøvd å skje, om den svenske staten hadde fungert som man har rett til å kreve av et moderne, velordnet og ressursrikt samfunn. Da hadde Rakhmat Akilov aldri vært i nærheten av Drottninggatan den dagen. Han hadde ikke engang vært i Sverige, skriver Stefan Åkerlund i den svenske avisen Exspressen.

– Ebbas morder kom til Sverige på grunn av en hodeløs innvandringspolitikk, og han ble værendes på grunn av en dysfunksjonell statsforvaltning. Dels som følge av den overbelastning som den førende politikken har skapt. Det er de etablerte partiene – Alliansen og de Rødgrønne som har ansvaret. De har også ansvaret for at alle som stiller spørsmål om innvandringspolitikken blir «brennmerket», fortsetter han.

– Etter terroren har ikke disse politikerne gjort noe for å finne ut hvordan dette kunne skje, og hvordan samfunnet kunne fungere annerledes for å forhindre slike terrorhandlinger. Er ikke dette merkelig i et land som har en egen myndighet «Statens haverikommission». De gjennomfører en grundig gransking om to fly kommer for nære hverandre, men det skjedde ikke etter landets største terrorhandling. Kan årsaken være beslutningstakerne er redde for å stå til ansvar, spør jenta far.

– Sverige som jeg vil at det skal være, et trygt og fungerende samfunn, og et forbilde for omverden, det finnes ikke lenger. Jeg har bestemt med for å forsøke å anvende min sorg, min bitterhet og vrede til noe konstruktivt. Til å forsøke å gjøre Sverige litt bedre, sier Ebbas far.

Stefan Åkerlund skal ta initiativ til en uavhengig «havarikommisjon», den skal granske hendelser og finne ut om staten har gjort jobben sin. Den første saken er terrorattentatet på Drottninggatan 2017. Han vil til bunns i hvordan dette kunne skje, og hvem som egentlig har ansvaret.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]