Se så glad: Cristiano Ronaldo tok helt av etter sine første Juventus-scoringer. Foto: Alessandro Di Marco / ANSA via AP / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cristiano Ronaldo scoret ikke bare én, men to ganger da han omsider kom på scoringslisten for Juventus.

I sommer betalte Juventus 100 millioner euro da de hentet den portugisiske storstjernen fra Real Madrid. Ronaldo har fått kritikk for måltørken i høst, men viste gammel storhet da han egenhending senket Sassuolo 2-1 på eget gress i Serie A søndag.

– Jeg er selvfølgelig veldig glad for å score mine første mål, sa Ronaldo.

Han misbrukte flere sjanser til å lage hattrick.

– Slik er fotballen. Det handler om å vinne. Selvsagt var jeg spent etter overgangen fra Real Madrid, men jeg er veldig fornøyd. Jeg setter stor pris på lagkameratene som gjør alt for at jeg raskt skal tilpasse meg italiensk fotball, fortsatte søndagens matchvinner.

400 seriemål

Etter 350 minutters scoringstørke kunne Ronaldo juble for sitt første Juventus-mål etter 50 minutter i søndagens oppgjør.

Det var liten tvil om at målet betydde mye for en jublende Juve-stjerne. Leonardo Bonucci sykkelsparket en corner via Sassuolo-forsvarer Gianmarco Ferrari i stolpen, før en umarkert Ronaldo enkelt kunne sette ballen i tomt mål fra én meters hold.

Scoringen var en av de enklest CR7 noen gang har scoret og av typen «ferdigscoret». Det var ikke 2-0, som kom etter en glimrende Juventus-kontring i det 64. minutt. Fra spissvinkel kunne Ronaldo bruke venstrefoten og punktere spenningen i kampen. Scoringen var portugiserens 400. mål i ligasammenheng.

I tur og orden har 33-åring scoret for Sporting (3), Manchester United (84) og Real Madrid (311). Nummer 399 og 400 kom for Ronaldos nye klubb, som har innledet Serie A sterkt med fire seirer av fire mulige.

Mistet hodet

En sen redusering fra Khouma Babacar sørget for 1-2, men mot slutten handlet egentlig alt om det røde kortet til Juve-profilen Douglas Costa.

Brasilianeren mistet hodet fullstendig: Først brukte han albuen, deretter skallet han etter en motspiller før han spyttet Federico Di Francesco rett i ansiktet. Etter VAR-involvering kom det røde kortet. Nå venter trolig karantene for Costa. TV-repriser av en svært spytteklyse gikk sin seiersgang i sosiale medier, der Costa ble slaktet fullstendig.

Tidligere søndag rotet Roma borte 2-0-ledelse hjemme mot Chievo til 2–2. Dermed har hovedstadslaget allerede sju poeng opp til ledende Juventus.

(©NTB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]