Storbritannias statsminister Theresa May. (AP Photo/Boris Grdanoski, file)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Storbritannias statsminister Theresa May sier hun er irritert over at personfokus på henne overdøver brexit-debatten, og retter krass kritikk mot Boris Johnson.

Mays kritikk kom etter at drøyt 50 euroskeptiske parlamentsmedlemmer i hennes eget parti diskuterte hvordan de kunne kaste henne i et møte tirsdag.

– Min karriere i politikken har alltid handlet om min tjeneste. Men faktisk – og dette er det som irriterer meg litt – handler ikke debatten om min framtid; denne debatten handler om framtiden til Storbritannia og det britiske folk, sier May.

– Det er det jeg fokuserer på, og det er det jeg mener alle bør fokusere på. Det handler om å sikre at vi får en god avtale med EU, det er framtiden til folk i Storbritannia som betyr noe, legger hun til.

Samtidig langer hun ut mot tidligere utenriksminister Boris Johnson, som trakk seg fra statsrådsposten i protest mot Mays seneste brexit-forslag og ses på som en mulig lederrival i det konservative partiet.

May mener Johnsons språkbruk var «fullstendig upassende» da han i forrige uke sammenlignet brexit-planen hennes med en «selvmordsvest» for Storbritannias grunnlov, som EU sitter med detonatoren til.

Johnson kom i et intervju med Telegraph lørdag med oppfordringer til tory-folkevalgte om å stanse kampanjen for å kaste May, og isteden prioritere motstand mot brexit-planen hennes.

– Det handler ikke om å kaste statsministeren. Det handler om å kaste Chequers-planen, sa han med henvisning til brexit-strategien Mays regjering kom fram til i juli .

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]