Storbritannias statsminister Theresa May. (AP Photo/Boris Grdanoski, file)
annonse

Storbritannias statsminister Theresa May sier hun er irritert over at personfokus på henne overdøver brexit-debatten, og retter krass kritikk mot Boris Johnson.

annonse

Mays kritikk kom etter at drøyt 50 euroskeptiske parlamentsmedlemmer i hennes eget parti diskuterte hvordan de kunne kaste henne i et møte tirsdag.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Min karriere i politikken har alltid handlet om min tjeneste. Men faktisk – og dette er det som irriterer meg litt – handler ikke debatten om min framtid; denne debatten handler om framtiden til Storbritannia og det britiske folk, sier May.

– Det er det jeg fokuserer på, og det er det jeg mener alle bør fokusere på. Det handler om å sikre at vi får en god avtale med EU, det er framtiden til folk i Storbritannia som betyr noe, legger hun til.

annonse
Reklame

Samtidig langer hun ut mot tidligere utenriksminister Boris Johnson, som trakk seg fra statsrådsposten i protest mot Mays seneste brexit-forslag og ses på som en mulig lederrival i det konservative partiet.

May mener Johnsons språkbruk var «fullstendig upassende» da han i forrige uke sammenlignet brexit-planen hennes med en «selvmordsvest» for Storbritannias grunnlov, som EU sitter med detonatoren til.

Johnson kom i et intervju med Telegraph lørdag med oppfordringer til tory-folkevalgte om å stanse kampanjen for å kaste May, og isteden prioritere motstand mot brexit-planen hennes.

– Det handler ikke om å kaste statsministeren. Det handler om å kaste Chequers-planen, sa han med henvisning til brexit-strategien Mays regjering kom fram til i juli .

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.