Etterretningssjef Hans-Georg Maassen (til venstre) har støtte fra innenriksminister Horst Seehofer. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Sjefen for den tyske sikkerhetstjenesten BfV, Hans-Georg Maassen, blir tvunget til å gå av, melder Die Welt.

Den tyske storavisen viser til ikke navngitte regjeringskilder. De sier at han må gå av som følge av at han har mistet støtten fra statsminister Angela Merkel.

Bakgrunnen for den mulige avgangen er en betent sak som har skapt konflikt mellom partiene i den tyske samlingsregjeringen, som består av de to konservative partiene CSU og CDU samt sosialdemokratiske SPD.

annonse

Etterretningssjefen fikk nylig kraftig kritikk etter at han stilte spørsmål ved filmsnutter som viste voldsomme angrep mot personer med innvandringsbakgrunn i byen Chemnitz, der ytre høyre har mobilisert titusener av mennesker i protest mot innvandring.

Maassen anklages også for å ha gitt videre etterretningsinformasjon som har vært unndratt offentlighet, til det høyrepopulistiske partiet Alternative für Deutschland, noe han selv nekter for.

SPD har krevd Maassens avgang, mens innenriksminister Horst Seehofer har tatt ham i forsvar. Seehofer tilhører det bayerske partiet CSU og er kjent for å ønske en hardere innvandringslinje enn statsminister Angela Merkel, som tilhører CDU.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon