Krøll på halen er et tegn på at grisen trives. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nortura vil forsøke å bøte på forbrukernes dårlige inntrykk av grisenæringen etter oppslag om dårlig dyrevelferd og høyt antibiotikabruk.

annonse

Forpakningene til nye Gilde Edelgris har hjerter i midten som viser at grisen er produsert med ny standard for dyrevelferd, melder Nationen.

Alt bråket rundt sviktende dyrevelferd for norske griser toppet seg i vinter da daværende landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) kalte svinenæringa inn til et møte. Da var det avdekket flere tilfeller av dårlig dyrehold i grisehus i Rogaland.

Denne uka vil Nortura relansere en produktserie med svinekjøtt fra griser som er produsert med bedre dyrevelferdsstandard enn minstekravet i Norge. Gilde Edelgris ble utviklet som en del av prosjektet Griseløftet for nesten tre år siden, men behovet for mer positiv oppmerksomhet og å rette opp inntrykket av industrien er enda større nå. Målet med å relansere edelgrisen er at det skal øke både etterspørselen etter svinekjøtt og tilliten til norsk svineproduksjon.

Kravene til griseproduksjonen er at disse dyrene blant annet får større areal å bevege seg på, får tildelt rotemateriale å leke med minst to ganger daglig for å være mer aktive, alltid har tørt strø i bingen og at antibiotikabruken følges nøyere opp og blir derfor lavere.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.