Illustrasjonsbilde. Foto: Geoffrey Swaine/REX/Shutterstock (9843056ap)
annonse
annonse

Paradoksenes tid er heldigvis ikke forbi. Citroen og Choice hotels har gått ut og bedt alle kunder som ikke støtter deres holdninger dra til helvete. Citroen og Choice støtter nemlig Pride og islam. Samtidig. Samtidig som veldig mange innvandrere fra islamske land absolutt ikke støtter Pride, og Pride ikke støtter islams holdninger til Pride, men elsker islam. Liberalisme må være en til tider slitsom øvelse.

Dra til helvete

Personlig har jeg ikke helt sansen for Pride- parader som jeg syns ligner mer et promoteringstog for pornoindustrien, enn et rop om frihet. Men budskapet er jeg helt med på. I 2018 er det en selvfølge at alle skal være fri til å velge hvem de vil elske og hvordan de vil leve. De som ikke liker det kan altså dra til helvete, i følge Citroen og Choice. Nu vel, litt penere formulert fra Choices side. Der sola aldri skinner kan for eksempel forstås som å dra langt nord om vinteren, men dog. Her får vi en klar melding ut fra aktører som har inntatt et tydelig og kraftfullt standpunkt.

annonse

Tårer i øynene

Næringslivet løfter sjelden en finger uten først å gjøre markedsundersøkelser med tilhørende prognoser på hva som vil gi mest profitt. Det er neppe en overdrivelse å anta at Choice og Citroen har sånn ca. null muslimske og andre kunder som kan tenkes å mislike Pride. Hadde kundene deres vært i et flertall av den slagsen, hadde de nok latt Bibelen forbli i nattbordskuffene, laget bønnerom og halal- bremser kjemisk frie for svinefett til smøring, og bedt Pride, sammen med alle som støtter frihet, om å dra til helvete. Det er sannsynligvis ingen grunn til å bli så rørt av Choice og Citroens godhet at man får tårer i øynene.

Hypermoralisme

annonse

Da har jeg mer sans for Christian Skaugs tese om at helvetes-ønskene er en form for hypermoralisme som kommer til syne. Det kan være at vanlig godhet ikke lenger strekker til for å gi den gode gamle godhetsrusen, og at sterkere lut må til. Hvis det er tilfellet, har vi flere fantastiske paradokser i vente. Det er bare å heie og glede seg vilt.

I mellomtiden

I mellomtiden får vi krysse fingre for at ungdommer på bilbrenningstokt ikke får med seg at de blir bedt om å dra til helvete, og av den grunn prioriterer Citroen på parkeringsplassene.  Eller at andre begynner å skyte inn i Choice-hoteller istedenfor på mindre profilerte steder. Helvete er som kjent ramme alvor for muslimer, og vi vet fra karikaturstridens tid hvor fort sabotasje kan bre om seg hvis en imam bestemmer at de skal være dødelig fornærmet. Det hadde nok vært mindre slitsomt å gjøre som danskebåten. Lag et Pride cruise i året, og ferdig med det. Show, don’t tell. Funker alltid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon