Nødetatene på plass ved sentralstasjonen i Trondheim der en mistenkt gjerningsmann etter grov vold ble skutt i beinet under pågripelse mandag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

To tenåringer ble mandag drept i Trondheim, mens en tredje ble utsatt for vold. En fjerde er siktet for drap etter voldshendelsen.

Enhetsleder Annika Bjørnstrøm ved barne- og familietjenesten i Trondheim kommune sier tilVG at alle fire kom til Norge som mindreårige, enslige asylsøkere. Kommunaldirektør for oppvekst og utdanning, Camilla Trud Nereid sier til NRK at det er for tidlig å si noe om motivet bak volden eller hvordan dette kunne skje.

– Vi vet at en av dem som er skadd, hadde kontakt med en av sine oppfølgingsansvarlige her i kommunen bare 30 minutter før det skjedde og da var alt i orden, han var ved godt mot, i godt humør og ga ikke uttrykk for at han følte seg truet eller redd eller var engstelig på noen som helst slags måte, sier Nereide til NRK.

annonse

I etterkant av drapene mandag har kommunen etablert et slags pårørendesenter og kontaktet de rundt 200 enslige mindreårige asylsøkerne som er i Trondheim.

– Nå stabler vi støtteapparatet vårt på plass. De som er direkte berørt og står nærmest de ungdommene som er involvert, de kommer det fagpersoner hjem til for å støtte i den her situasjonen, sier Nereid.

Den første meldingen kom inn til politiet like før klokken 18 mandag. En person ringte da inn og fortalte at en skadd person hadde tatt kontakt utenfor en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum. Da politiet kom til stedet like etter, fant de to tenåringer hardt skadd inne i leiligheten, og begge døde av skadene. Den siste av de tre som ble utsatt for volden, var ved bevissthet etter hendelsen og betegnes som lettere skadd.

Da politipatruljene kom til leiligheten, fikk de et navn på den mistenkte gjerningsmannen og rykket raskt ut til sentralstasjonen i Trondheim sentrum, der han ble skutt i beinet før han ble pågrepet.

annonse

Han ble brakt til St. Olavs hospital for behandling, og tilstanden betegnes som alvorlig, men stabil.

Politiet vil tirsdag fortsette avhør av vitner og etterforskning av saken. Politiet har videre begjært obduksjon av de to drepte tenåringene.

Fakta om dobbeltdrapet i Trondheim

* To tenåringer ble drept og en tredje ble skadd i en voldsepisode i Trondheim mandag kveld.

* Den mistenkte gjerningsmannen ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen.

annonse

* Spesialenheten for politisaker etterforsker politiets håndtering av pågripelsen.

* De fire involverte er menn i slutten av tenårene som kom til Norge som mindreårige, enslige asylsøkere.

* Kommunen har opprettet et treffsted og samlet et kriseteam for berørte i miljøet de involverte tilhørte.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon