Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Slik det ligger an, ser 2018 ut til å bli det første året med flere drukningsdødsfall enn antall drepte i trafikken.

Redningsselskapet ber nå myndighetene trappe opp forebyggingsarbeidet og sette av midler til en nasjonal kampanje i neste års statsbudsjett.

– Forebygging av drukningsdødsfall er like viktig som trafikksikkerhet, og vi ber derfor regjeringen og Stortinget om å prioritere områdene på samme nivå i statsbudsjettet for neste år. Sommerens dystre drukningsstatistikk forteller oss at det er på høy tid med en stor nasjonal kampanje med mål om å redusere antall drukningsulykker, sier generalsekretær Rikke Lind i en pressemelding.

annonse

August-tallene viser at fire menn og fire kvinner mistet livet som følge av drukning. To av drukningsulykkene skjedde i Telemark, resten i Oppland, Østfold, Rogaland, Sogn og Fjordane, Trøndelag og Finnmark.

Flest drukninger så langt i år har skjedd i Hordaland, Sogn og Fjordane, Trøndelag, Østfold og Telemark – alle med sju drukninger hver.

Det gode sommerværet har fått skylden for de økte drukningsulykkene ettersom strendene har vært stappfulle, og tallene viser at 18 personer så langt i år har druknet i forbindelse med bading. Av disse var 16 personer under 25 år.

annonse

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse