Oslo 20170625. Statsminister Erna Solberg markerte id og besøkte og talte til Islamic Cultural Centre (ICC) og Det islamske forbundet (Rabita) i forbindelse med feiringen av id i fjor Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Innvandringsdebatten er ikke som andre debatter. Det er fordi den dypest sett er en moralsk debatt, og nordmenn er oppdratt til moralsk tenkning og moralsk stillingtagen. Det er derfor temperaturen er svært høy og splittelsen helt ekstraordinær.

annonse

Innvandring fra muslimske land er den desidert mest splittende faktor. Det er fordi svært mange, meg selv inkludert, anser det som umoralsk å importere mennesker som representerer vår tids skrekkideologi. At det koster en formue er sekundert. Det er deres menneskesyn, kvinnesyn, synet på barn, på homofile osv som forarger oss dypt inn i sjelen. De kan ikke en gang slakte dyr på humant vis.

annonse

Etnisk norske som er tilhengere av muslimsk innvandring, dvs import av noe umoralsk, fører naturligvis til forargelse. Det fører til av vi anser de svært innvandringsliberale som etisk svekkede. Vi blir skuffede når våre egne kan finne på noe så ødeleggende for våre humane verdier. Vi føler harme, berettiget harme, ovenfor dem som står for noe umoralsk. For oss representerer de et svært dårlig menneskesyn, og mennesker som har et svært dårlig menneskesyn, er dårlige mennesker. Så enkelt er det faktisk når man renser branntomten og finner den konkrete årsaken til brannen.

De som er tilhengere av innvandring fra muslimske land og absolutt ikke ønsker å stenge moskeene og forby islam, ser det nøyaktig slik som oss, bare 100 % omvendt. Det er vi som er de umoralske og etisk forkvaklede. Det er vi som er dårlige mennesker.

Uansett hvilken side man står på, så er vi alle tapere. Vi har alle tapt når folket er dypt splittet og moralsk forargede på hverandre.

annonse
annonse

Å samle nasjonen, gjenskape fellesskapet og en nasjon i fred med seg selv og sine innbyggere, synes nærmest å være en uvirkelig drøm i skrivende stund.

Har du noen forslag til løsning på nasjonens dypeste moralske splittelse igjennom alle tider?

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.