Østerrikes her statsminister Sebastian Kurz. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det å bli plukket opp i Middelhavet må ikke framstå som en billett til europeisk side, advarer Østerrikes statsminister Sebastian Kurz.

Europeisk innvandringspolitikk var hovedtema da stats- og regjeringssjefene i EU samlet seg til uformelt toppmøte i den billedskjønne alpebyen Salzburg i Østerrike onsdag kveld.

På vei inn til møtet trakk møtevert Sebastian Kurz fram styrket grensekontroll og tettere samarbeid med nordafrikanske land som de viktigste satsingsområdene framover.

annonse

– Det vi trenger, er en løsning. Og den løsningen kan kun være at vi forhindrer båter fra å legge ut fra Nord-Afrika. Hvis båter likevel legger ut, må vi gjøre alt vi kan for å sikre at de føres tilbake, og at de ikke blir ført til europeisk side, sa Kurz.

Ifølge ham er det avgjørende å sikre at det å bli reddet i Middelhavet ikke framstår som en «billett til Europa».

EUs president Donald Tusk varslet i forkant av møtet at han ville benytte anledningen til å be stats- og regjeringssjefene om å slutte med skittkastingen i innvandringspolitikken.

– Den aggressive retorikken til tross: Ting går i riktig retning, sa Tusk.

annonse

Han viste til at færre enn 100.000 mennesker har ankommet til EU så langt i år. Det er færre enn i årene før migrasjonskrisen i 2015.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon