Trine Skei Grande og Thor Gjermund Eriksen er på besøk hos New York Times i New York. Bildet er fra estforestillingen som markerer fredningen av Radiohuset og Store Studio på Marienlyst i Oslo tidligere i år. NTB scanpix.
annonse
annonse

Venstreleder Trine Skei Grande og kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen, er i disse dager på besøk hos storavisen New York Times, som ifølge Grande «står i kamp for den frie pressen».

Grande uttalte tidligere i år at hun vil regulere medienes ansvar gjennom en ny lov som blant annet gjør det lettere å saksøke journalister og redaktører.

I et intervju med Dagsavisen fortalte kulturministeren at de som bryter med de prinsippene som ligger i loven kan bli saksøkt.

annonse

Nå har Skei Grande tatt turen til USA for å besøke storavisen New York Times som hun roser opp i skyene. Med seg på turen har hun tatt med seg NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen.

– På vei inn i morgenmøte i @nytimes , en redaksjon som virkelig står i kamp for den frie presse og legitimiteten til den gravende journalistikken. Interessant å høre deres tanker om informasjonssikkerhet og politisk journalistikk. #pålagmedframtida, skriver hun på Twitter hvor hun er avbildet med NRK-sjefen.

Den svært Trump-kritiske storavisen New York Times har ved flere anledninger havnet i trøbbel det siste året etter at deres ansatte har blitt avslørt i å drive en politisk kamp mot Donald Trump.

annonse

Project Veritas kunne i fjor avsløre ved hjelp av skjult kamera hvordan ansatte i avisen bevisst satt Trump i et negativt lys slik at deres egne lesere ikke ville stemme på han.

The New York Times ble også sterkt kritisert etter at de ansatte skribenten Sarah Jeong som ved flere anledninger har ytret rasistiske kommentarer mot hvite personer på Twitter.

Venstre-leder Grande hevder på sin side at avisen gjør en god jobb og at liberale verdier er under press.

– Møte i New York om pressefrihet og polarisering av amerikansk offentlighet. Viktig å hegne om liberale verdier når de er under press, skrev Grande etter å ha vært med på morgenmøte med avisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon