Her på utlendingsinternatet på Trandum blir de som skal tvangsutsendes innkvartert før avreise. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Norsk politi har sendt ut 3.358 utlendinger med tvang i årets åtte første måneder. I august ble 444 personer uttransportert fra Norge.

Antallet tvangsutsendelser i årets første åtte måneder er 10 prosent lavere enn til samme til i fjor, melder Politiets utlendingsenhet (PU).

De som er tvangsutsendt av norsk politi i år tilhører 125 nasjonaliteter og de er tvangsutsendt til 117 land. Landet de utviste blir sendt til er ikke nødvendigvis hjemlandet.

Blant de 3.358 uttransporterte var en drøy tredel 1.194 personer, tilsvarende 36 prosent, personer som var straffet i Norge. Av disse var nesten hver femte eller 18 prosent, fra Polen, 14 prosent var fra Romania og 9 prosent fra Litauen.

Av de 444 uttransporterte personene i august var 366 bort- eller utviste, 34 hadde fått avslag på asyl og 44 kunne sendes til trygt tredjeland eller få asylsøknaden behandlet i et annet europeisk land.

I alt 19 mindreårige ble uttransportert i august. Av disse var det én enslig mindreårig som ble bortvist til trygt tredjeland. De øvrige dro sammen med foresatt eller et nært familiemedlem, opplyser PU.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]