Carl I. Hagen . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Carl I. Hagen (Frp) vil foreslå at kommunerevisjonen, og eventuelt kontrollutvalget, gjennomfører en granskning av saken rundt Inga Marte Thorkildsen (SV).

Tirsdag sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at han selv skal behandle varslene mot skolebyråd Thorkildsen. Samtidig krever Oslo Frp en full, ekstern gransking.

– Vi kan ikke bruke byrådets gransking som grunnlag for bystyrets vurdering, sa bystyremedlem Carl I. Hagen, som også er Frps gruppeleder, til VG tirsdag.

annonse

Hagen vil i bystyremøtet 26. september legge fram et forslag om at kommunerevisjonen eller kontrollutvalget gjennomfører en forvaltningsgranskning av forholdet mellom Thorkildsen, Utdanningsetaten og skoledirektør Astrid Søgnen.

– Jeg vil ikke avvise et slikt forslag, men vil drøfte det med bystyregruppen først, sier Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke til Aftenposten.

Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg sier partiet vil ta stilling til Hagens forslag når det foreligger.

Johansen skriver i en epost til Aftenposten at «dersom for eksempel bystyret selv ønsker å gå inn i saken gjennom kontrollutvalget/kommunerevisjonen er det noe de har full anledning til.»

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon