Carl I. Hagen . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Carl I. Hagen (Frp) vil foreslå at kommunerevisjonen, og eventuelt kontrollutvalget, gjennomfører en granskning av saken rundt Inga Marte Thorkildsen (SV).

annonse

Tirsdag sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at han selv skal behandle varslene mot skolebyråd Thorkildsen. Samtidig krever Oslo Frp en full, ekstern gransking.

– Vi kan ikke bruke byrådets gransking som grunnlag for bystyrets vurdering, sa bystyremedlem Carl I. Hagen, som også er Frps gruppeleder, til VG tirsdag.

Hagen vil i bystyremøtet 26. september legge fram et forslag om at kommunerevisjonen eller kontrollutvalget gjennomfører en forvaltningsgranskning av forholdet mellom Thorkildsen, Utdanningsetaten og skoledirektør Astrid Søgnen.

– Jeg vil ikke avvise et slikt forslag, men vil drøfte det med bystyregruppen først, sier Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke til Aftenposten.

Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg sier partiet vil ta stilling til Hagens forslag når det foreligger.

Johansen skriver i en epost til Aftenposten at «dersom for eksempel bystyret selv ønsker å gå inn i saken gjennom kontrollutvalget/kommunerevisjonen er det noe de har full anledning til.»

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.