Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeidsminister Anniken Hauglie synes det er altfor for mange innvandrere som går på trygd, og det kan nok stemme. De utgjør nær halvparten av alle de som mottar sosialhjelp, rundt 67 000 i antall. Det er ingen god statistikk for en arbeidsminister om en ser dette i prosent av befolkningen som en helhet.

– Jeg er bekymret for at alt for mange står utenfor arbeidslivet og er passive trygdemottakere, og innvandrerandelen er nå økende. Det er ikke bra verken for den enkelte, eller for samfunnet, sier Hauglie til Nettavisen.

Vel er Anniken blond, men det er vel heller tvilsomt om hun tror på noe særlig resultater, om en tar årelang erfaring i betraktning. Men noe må hun si med tanke på hennes jobb som arbeidsminister. Det er vel knapt bare Antirasistisk Senter med Rune Berglund Steen i spissen, samt politikere som Audun Lysbakken og Trine Skei Grande, som fremdeles tror på at det er rasisme som er årsaken til at de ikke får jobb, og at det er derfor de må livnære seg på trygd.

annonse

– For mange står langt unna arbeidslivet og trenger mer kvalifisering og tettere oppfølging. Derfor foreslår jeg nå lovendringer som vil gjøre Kvalifiseringsprogrammet i Nav mer tilgjengelig for dem som trenger det mest (…) I flere kommuner ser vi at om lag halvparten av dem som deltar på KVP kommer seg i arbeid, sier Haugli.

Nød lærer naken kvinne å spinne

Det er en måte å få dem i arbeid, og det er heller ikke så veldig vanskelig når en likevel snakker om lovendringer. Ta fra dem soveputen. Nå har våre politikere prøvd alle andre metoder, og det helt uten resultater. Hva med å tenke tanken helt ut, kanskje de VIL gå på trygd.

annonse

Men om de ikke lenger får noe mer trygd, kan de da føle et behov for å jobbe?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon