Stadig færre barn døpes og Kirken er bekymret for at de ikke lenger får beskjed om nyfødte barn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En endring i folkeregisterloven gjør at Den norske kirke ikke lenger har tilgang til opplysninger om nyfødte barn. Det kan påvirke dåpstallene.

annonse

I mange år har Den norske kirke fått melding fra Folkeregisteret når medlemmene deres får barn. Fra 1. oktober er det slutt på dette. Dermed kan ikke kirken sende en dåpsinvitasjon i posten, skriver Dagen.

– Nå kan vi ikke lenger henvende oss direkte til våre medlemmer som nettopp har fått barn. Det har vært fint å kunne være aktive i møte med våre medlemmer og invitere til dåp på en ryddig måte, sier Arne Mulen, sogneprest i Åsane menighet, som ligger i en barnerik bydel like utenfor Bergen sentrum.

Dåpstallene i kirken har lenge vært fallende. Kun 53,1 prosent av barna som ble født i Norge fjor, ble døpt. Andelen var lavest i Oslo, der 30,9 prosent av de fødte ble døpt. Til sammenligning ble 81,4 prosent av barna som ble født i Norge i 2001, døpt.

Fortsetter trenden, vil under halvparten av alle fødte barn bli døpt i Den norske kirke om bare to år.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.