Illustrasjonsbilde. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Muslimske religiøse ledere i Singapore ønsker ikke å endre paragrafen som gjør det straffbart for to menn å ha samleie.

«Dette standpunktet handler ikke bare om religiøs overbevisning, men også om vår bekymring når det kommer til moralske og sosiale verdier som kan påvirke familier så vel som samfunnet», sier den muslimske foreningen PERGAS i en pressemelding onsdag kveld.

En stor debatt ble utløst i Singapore i begynnelsen av september etter en indisk høyesterettsbeslutning om å oppheve en lignende lov. Retten kalte loven «et trakasseringsvåpen for LHBT-samfunnet».

annonse

Singapores paragraf 377A gjør handlinger av «grov uanstendighet» mellom menn straffbart med fengsel opptil to år i det svært konservative landet.

Loven blir sjeldent håndhevet, selv om den har vært en del av Singapores lover helt siden den ble introdusert av britene under kolonitiden.

Den muslimske foreningen mener at det kan føre til flere bekymringsfulle konsekvenser hvis loven blir opphevet, blant annet ved at det vil true «betydningen av det tradisjonelle familiefundamentet som er grunnlaget for et samfunn».

Det vil også «stadfeste og normalisere LHBT-livsstilen», mener den.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon