Siden Anita Krohn Traaseth ble direktør i Innovasjon Norge i 2014 har hver tredje ansettelse skjedd uten ekstern utlysning. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse

Innovasjon Norge har ansatt 370 personer de siste fem årene. 127 av stillingene ble ikke lyst ut offentlig.

annonse

Det viser tall som E24 har innhentet fra det statlige selskapet.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Revisorselskapet Deloitte undersøker ansettelsespraksisen i Innovasjon Norge etter at Anita Krohn Traaseth overtok ledelsen i 2014.

Bakgrunnen er at det ble stilt kritiske spørsmål da milliardærarving Katharina Andersen fikk jobb uten at stillingen var lyst ut, noe selskapet forklarte med at hun gikk inn i et kortvarig engasjement som dekket et uforutsett og akutt behov.

annonse
Reklame

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand sier at selskapet først utlyser stillinger internt i ti dager, før de eventuelt blir lyst ut eksternt. Denne praksisen gir god fleksibilitet og bidrar til å ivareta og utvikle egne medarbeidere, sier hun til E24.

Til NTB sier kommunikasjonsdirektøren at Innovasjon Norge ikke er et statlig selskap, men et offentlig eid selskap og at de derfor ikke har noen rettslig plikt til å foreta utlysning i forbindelse med nyansettelser.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.