Siden Anita Krohn Traaseth ble direktør i Innovasjon Norge i 2014 har hver tredje ansettelse skjedd uten ekstern utlysning. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Del saken
 • 20
 •  
 •  
 •  
 •  

Innovasjon Norge har ansatt 370 personer de siste fem årene. 127 av stillingene ble ikke lyst ut offentlig.

Det viser tall som E24 har innhentet fra det statlige selskapet.

Revisorselskapet Deloitte undersøker ansettelsespraksisen i Innovasjon Norge etter at Anita Krohn Traaseth overtok ledelsen i 2014.

Bakgrunnen er at det ble stilt kritiske spørsmål da milliardærarving Katharina Andersen fikk jobb uten at stillingen var lyst ut, noe selskapet forklarte med at hun gikk inn i et kortvarig engasjement som dekket et uforutsett og akutt behov.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand sier at selskapet først utlyser stillinger internt i ti dager, før de eventuelt blir lyst ut eksternt. Denne praksisen gir god fleksibilitet og bidrar til å ivareta og utvikle egne medarbeidere, sier hun til E24.

Til NTB sier kommunikasjonsdirektøren at Innovasjon Norge ikke er et statlig selskap, men et offentlig eid selskap og at de derfor ikke har noen rettslig plikt til å foreta utlysning i forbindelse med nyansettelser.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 20
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]