Erik (Reisende Mac) Solheim. Foto: REUTERS/Saumya Khandelwal
annonse
annonse

Sjef for FNs miljøprogram Erik Solheim, reiser mye. Han bruker i snitt 7750 kroner på sine reisedøgn. Flere av reisene er uten tilstrekkelig dokumentasjon på at han faktisk var på tjenestereiser, men det er fordi FNs internrevisjon ikke forstår hva det er han driver med.

Solheim er nemlig en fraggel. Barne-TV serien som gikk på Nrk på midten av 80-tallet, er en god sammenligning med Solheim og hans til tider uvitende og naive oppførsel. Som representant for fragglene ikler han seg rollen som onkel Reisende Mac, en eldre fraggel som utforsker «Det Ytre Rom» (i virkeligheten vanlige folks verden), og for hver reise sender rapporter hjem til FN om alt han opplever der.

Reisende Mac. Foto: Muppet Wiki/Gribbaziggy

Fragglene (tidligere politiker- broilere som har brukt skattebetalernes penger for å kjøpe seg en høy stilling i Europa) vil gjerne vite hva som foregår der ute blant folk flest. Men de vil ikke betale for det. FNs miljøprogram UNEP slår fast at Solheim tar for lite hensyn til miljøet, regelverket og budsjettet.

annonse

Men da ler han bare.

– Pengene ble tilbakebetalt, sier Solheim til VG. Hele 50 000 av dem. For en fra SV, så fortoner det seg som full tilbakebetaling av 4.1 millioner.

Solheim avviser kritikken mot ham og sier han bare har blitt invitert.

– Reiser er helt avgjørende for å kunne engasjere medlemslandene, næringsliv og sivilsamfunn for miljøet. Vi har ingenting å skjule, sier han.

annonse

Utenom dyre snitter, fin champagne, årgangsvin, luksushoteller og business klasse lounger og billetter. Men det er jo sånt som hører med når dobbeltmoralens gutter fra SV er ute og reiser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon