Dommer Brett Kavanaugh Foto: SAUL LOEB / AFP

Christine Blasey Fords gamle klassekamerat har trukket tilbake sin uttalelse om at den seksuelle kriminaliteten Brett Kavanaugh er anklaget for faktisk skjedde.

annonse

Christina King Miranda er navnet på den tidligere klassekameraten, og i en post på Facebook skrev hun på tirsdag at hun kjente Ford, som har anklaget Kavanaugh, og at «alle visste» om den påståtte hendelsen, i en post på Facebook.

– Mange av oss hørte om det i skolen, og Christines erindring bør være mer enn nok for oss til å virkelig vite at anklagene er sanne. Denne hendelsen skjedde, skrev Miranda på Facebook.

Mirandas erindring av situasjonen er imidlertid i konflikt med anklagerens erindring. I helgen fortalte Ford til Washington Post at hun ikke fortalte noen om hva som skjedde med henne på den tiden. Dessuten sier hun at hun ikke navnga Kavanaugh før etter at han ble nominert til Høyesterett. Hun skal ha fortalt sin terapeut om hendelsen i 2012, men hun navnga ikke Kavanaugh da heller, og terapeutens notater stemmer heller ikke overens med Fords beskrivelse av den påståtte hendelsen nå, 36 år senere.

Torsdag morgen fjernet Christina King Miranda Facebook-posten om at hendelsen fant sted, og i et intervju med det NPR sa hun blant annet:

annonse
annonse

– Om det skjedde eller ikke, har jeg ingen anelse om. Jeg kan ikke si om det skjedde eller ikke.

I en post på Twitter understreker hun sin støtte til Christine Blasey Ford.

– Jeg står ved min støtte til Christine. Det er det. Jeg har ikke mer å si om temaet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.