Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Presidential Press Service / AP Photo / NTB scanpix
annonse

Den østerrikske skribenten Max Zirngast er i Tyrkia fengslet for påstått terrorvirksomhet. Det melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Zirngast er fengslet sammen med to andre.

De tre er anklaget for å være medlemmer av det tyrkiske kommunistpartiet Kivilcim, som er ansett som en terrororganisasjon.

annonse

Han ble pågrepet forrige uke, noe som fikk Østerrikes statsminister Sebastian Kurz til å forlange hans umiddelbare løslatelse og en forklaring fra Tyrkia.

Zirngast, som også studerer statsvitenskap, har vært en bidragsyter til flere venstrefløypublikasjoner.

NTB-AP

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]