Per Sandberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg er ilagt seks måneders karantene etter at han har etablert egen konsulentvirksomhet.

annonse

Det bekrefter Karantenenemnda overfor Nettavisen. Karantenetiden starter 13. august, samme dag som Sandberg gikk av som fiskeriminister.

annonse

Som en følge av karantenen kan Sandberg få seks måneders etterlønn. Normalt gis etterlønn bare i tre måneder.

– Karantenenemnda har besluttet at Per Sandberg ilegges seks måneder karantene i forbindelse med din overgang fra embete som fiskeriminister i Nærings- og fiskeridepartementet til etablering av egen konsulentvirksomhet, heter det i avgjørelsen.

I tillegg ilegges han fire måneder saksforbud for saker som gjelder kvotesystemet, herunder ressursrente innen fiskerinæringen, skriver Dagbladet.

annonse
annonse

Sandberg får dermed full statsrådslønn i et halvår etter avgangen, minst 650.000 kroner.

Han er ikke overrasket over beslutningen.

– Totalt har jeg fått ti måneder, hvis man inkluderer sakskarantene. Jeg vet ikke om jeg skal påklage, jeg vil vurdere hvilket handlingsrom jeg faktisk har med denne karantenen, sier Sandberg til Nettavisen.

annonse
Reklame

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.