Per Sandberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg er ilagt seks måneders karantene etter at han har etablert egen konsulentvirksomhet.

Det bekrefter Karantenenemnda overfor Nettavisen. Karantenetiden starter 13. august, samme dag som Sandberg gikk av som fiskeriminister.

Som en følge av karantenen kan Sandberg få seks måneders etterlønn. Normalt gis etterlønn bare i tre måneder.

annonse

– Karantenenemnda har besluttet at Per Sandberg ilegges seks måneder karantene i forbindelse med din overgang fra embete som fiskeriminister i Nærings- og fiskeridepartementet til etablering av egen konsulentvirksomhet, heter det i avgjørelsen.

I tillegg ilegges han fire måneder saksforbud for saker som gjelder kvotesystemet, herunder ressursrente innen fiskerinæringen, skriver Dagbladet.

Sandberg får dermed full statsrådslønn i et halvår etter avgangen, minst 650.000 kroner.

Han er ikke overrasket over beslutningen.

annonse

– Totalt har jeg fått ti måneder, hvis man inkluderer sakskarantene. Jeg vet ikke om jeg skal påklage, jeg vil vurdere hvilket handlingsrom jeg faktisk har med denne karantenen, sier Sandberg til Nettavisen.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon