Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
Riksadvokaten fastslår at kvinnen som har forsøkt å få Søviknes-saken gjenåpnet og etterforsket på nytt, ikke har klagerett over statsadvokatens beslutning.
annonse

Det skriver Bergens Tidende fredag kveld.

«I denne saken bemerkes spesielt at det ikke kan ses at eksempelvis nye konfronterende avhør nå – mer enn 18 år senere – vil kunne endre bevisbildet nevneverdig,» skriver riksadvokat Tor-Aksel Busch i sin beslutning.

Terje Søviknes var nestleder i Frp da han i 2000 hadde seksuell omgang med en da 16 år gammel jente. Mens kvinnen mener det som skjedde var voldtekt, har Søviknes vært klar på at det var frivillig. Saken ble henlagt som intet straffbart forhold i 2001.

annonse

Kvinnen og hennes advokat har imidlertid pekt på mangelfull etterforskning, uriktig henleggelse og nye bevis i arbeidet med å få gjenopptatt saken. I juni i år slo imidlertid påtalemyndigheten fast at de ikke vil be politiet om å gjenåpne saken mot Søviknes som da var olje- og energiminister.

Når har altså Riksadvokaten fastslått at kvinnen ikke «har klagerett over statsadvokatens beslutning», skriver avisen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse

[email protected]

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon