USAs president Donald Trump tar sin Brett Kavanaugh i hånden etter å ha offentliggjort ham som sin nominasjon til landets høyesterett. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 102
 •  
 •  
 •  
 •  

Daniel Henninger angriper Demokratene i en artikkel i Wall Street Journal 19. september. Han er opprørt over den seneste utviklingen rundt nominasjonen av Brett Kavanaugh. Det som begynner som en tragedie ender opp i en farse, skriver Henninger.

Det gjelder anklagene fra Christine Blasey Ford. Hun påstår at hun ble seksuelt trakassert av Brett Kavanaugh. Når hun var 15 år gammel, og Brett var 17.

Brett Kavanaugh er født i 1965, han er altså 53 år gammel. Den såkalte trakasseringen er noe som skal ha skjedd for 36 år siden. Påstandene er selvsagt «umulig å bevise – eller motbevise», skriver Henninger.

Henninger fortsetter: «#MeToo har gitt demokrater og progressive er våpen det er umulig å forsvare seg mot. Det kan brukes til å ødelegge politiske motstandere. Og hvis en ubeviselig anklage ikke er nok, hvorfor ikke produsere en andre eller tredje anklage?».

I stedet for å forsøke og vinne den politiske debatten, har Demokratene blitt et parti som forsøker å vinne ved ren «muskelkraft», fortsetter Henninger. På samme måte som miljøspørsmål ble en effektiv stans på mange politiske diskusjoner, er det nå #MeToo som brukes som våpen mot en saklig debatt.

«Politikken har blitt en skyttergravskrig som fritar Demokratene byrden av politisk tenkning», skriver Henninger. Han beskriver prosessen mot Kavanaugh som en moderne heksejakt, hvor den tiltalte blir satt fyr på for å se om han overlever (og da er skyldig). For øvrig ble såkalt «trial by ordeal» gjort ulovlig av det lateranske kirkeråd i 1215.

Han sammenligner også med mobben på det romerske Colloseum, som avgjorde liv og død for en tapende gladiator med tommel opp eller ned. Men som Henninger skriver: «De var – i motsetning til Demokratene – i alle fall åpne for å spare livet til enkelte».

Vi trenger ikke lenger å høre at det er Trump står for en degradering av politikken, skriver Henninger avslutningsvis.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 102
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]