USAs president Donald Trump tar sin Brett Kavanaugh i hånden etter å ha offentliggjort ham som sin nominasjon til landets høyesterett. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
annonse

Daniel Henninger angriper Demokratene i en artikkel i Wall Street Journal 19. september. Han er opprørt over den seneste utviklingen rundt nominasjonen av Brett Kavanaugh. Det som begynner som en tragedie ender opp i en farse, skriver Henninger.

annonse

Det gjelder anklagene fra Christine Blasey Ford. Hun påstår at hun ble seksuelt trakassert av Brett Kavanaugh. Når hun var 15 år gammel, og Brett var 17.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Brett Kavanaugh er født i 1965, han er altså 53 år gammel. Den såkalte trakasseringen er noe som skal ha skjedd for 36 år siden. Påstandene er selvsagt «umulig å bevise – eller motbevise», skriver Henninger.

Henninger fortsetter: «#MeToo har gitt demokrater og progressive er våpen det er umulig å forsvare seg mot. Det kan brukes til å ødelegge politiske motstandere. Og hvis en ubeviselig anklage ikke er nok, hvorfor ikke produsere en andre eller tredje anklage?».

annonse
Reklame

I stedet for å forsøke og vinne den politiske debatten, har Demokratene blitt et parti som forsøker å vinne ved ren «muskelkraft», fortsetter Henninger. På samme måte som miljøspørsmål ble en effektiv stans på mange politiske diskusjoner, er det nå #MeToo som brukes som våpen mot en saklig debatt.

«Politikken har blitt en skyttergravskrig som fritar Demokratene byrden av politisk tenkning», skriver Henninger. Han beskriver prosessen mot Kavanaugh som en moderne heksejakt, hvor den tiltalte blir satt fyr på for å se om han overlever (og da er skyldig). For øvrig ble såkalt «trial by ordeal» gjort ulovlig av det lateranske kirkeråd i 1215.

Han sammenligner også med mobben på det romerske Colloseum, som avgjorde liv og død for en tapende gladiator med tommel opp eller ned. Men som Henninger skriver: «De var – i motsetning til Demokratene – i alle fall åpne for å spare livet til enkelte».

Vi trenger ikke lenger å høre at det er Trump står for en degradering av politikken, skriver Henninger avslutningsvis.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.