Prinsesse Märtha Louise Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Lørdag er det 47 år siden prinsesse Märtha Louise ble født. I anledning fødselsdagen gir prinsessens fond penger til 41 prosjekter for funksjonshemmede barn.

annonse
annonse

Märtha Louise ble født 22. september 1971 på Rikshospitalet i Oslo. Hun er nummer fire i arverekken til kronen etter sin bror kronprins Haakon og hans barn prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.

annonse

Siden 2005 har likevel ikke hennes fødselsdag vært offisiell flaggdag, slik det er for fødselsdagene til kongeparet, kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra.

Hvert år på Märtha Louises fødselsdag gir fondet hennes penger tiltak i Norge til hjelp for barn med funksjonshemning. Fredag ble det kjent at fondet i år gir totalt 475.000 kroner til 41 prosjekter over hele landet. Blant dem som får penger i år er flere lokallag av ADHD Norge og Diabetesforbundet, Oslo Døveforening, Handikappede Barns Foreldreforening og Dysleksi Norge.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Tidligere denne måneden ble det kjent at prinsessen i mai neste år legger ned den mye omtalte «Engleskolen», som hun driver sammen med Elisabeth Nordeng.

Hun debuterte også som travkusk på Bjerke for to uker siden.

Prinsessen fikk oppmerksomhet da det i august ble kjent at hun selger strandeiendommen Bloksberg på Hankø i Østfold, som har tilhørt kongefamilien siden daværende kronprins Olav kjøpte den i 1947.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.