Ekstremværet Knud skapte store problemer på Sørlandsbanen fredag kveld. Bildet er fra Filtvet fyr. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nærmere 70 passasjerer ble sittende fast i opptil sju timer uten strøm og mobildekning i et tog på Sørlandsbanen mens ekstremværet Knud herjet fredag.

Toget var på vei fra Oslo i retning Stavanger da det ved 17.30-tiden fredag stoppet opp ved Breland nord for Kristiansand, skriver Stavanger Aftenblad.

Toget skulle vært framme i Kristiansand klokken 19.35, men endte i stedet opp med å bli tauet inn. Passasjerene ble innlosjert på hotell i Kristiansand klokken 1.30 natt til søndag. De sier de fikk lite informasjon mens det hele pågikk.

– Det var fullt kaos. Vi satt fast i toget i sju timer. Vi fikk vite at møtende tog hadde kjørt på et tre. Betjeningen fikk ikke kontakt med dette toget og visste ikke omfanget av skadene. Vi passasjerer visste ingenting, sier Kjell Fagervik fra Hundvåg til avisen.

Dag Brekkan, markeds- og kommunikasjonssjef i NSB, sier det var svært vanskelige forhold langs Sørlandsbanen på grunn av ekstremværet Knud. Det er ikke mobildekning i området, og da strømmen gikk ble det vanskelig å kommunisere med togledelsen.

– Breland ligger helt utenfor allfarvei. Det var brudd på linjene, og forbindelsen mellom togledersentralen og togene ble brutt. Det kompliserte saken og føyde seg inn i rekken av uforutsette hendelser som gjorde at dette tok lang tid. Det var en lang periode uten strøm i toget, men folk hadde det tørt, og det var ikke kaldt. Passasjene fikk mat og ble tatt hånd om, sier Brekkan.

Han beklager forsinkelsene, men minner om at NSB i forkant av uværet advarte folk mot å reise. Lørdag ettermiddag er strekningen Kristiansand-Audnedal fortsatt stengt for togtrafikk.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]