Leder av det britiske arbeiderpartiet Labour, Jeremy Corbyn, brukte store deler av sin tale på det årlige landsmøtet til å benekte at han er rasist. Foto: Peter Byrne / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Leder av det britiske arbeiderpartiet Labour, Jeremy Corbyn, brukte store deler av sin tale på det årlige landsmøtet til å benekte at han er rasist.

– Jeg er antirasist og jeg vil alltid forbli det. Jeg mener ikke at opprettelsen av Israel var et rasistisk prosjekt, sa han.

Uttalelsene kommer etter at Corbyn en rekke ganger har blitt beskyldt for å være antisemitt og for å dekke over antisemittiske holdninger i partiet.

annonse

Partiets tidligere statsminister Gordon Brown har kritisert sitt parti under Corbyns ledelse for å ha en uklar holdning til antisemittisme.

– Spørsmålet om antisemittisme handler om Labours sjel, har Brown sagt.

Partiveteran Frank Field som har sittet i parlamentet i nesten 40 år, forlot nylig sin post i protest fordi han mener Corbyn ikke klarte å stanse anklagene om antisemittisme.

annonse

Tidligere i september sluttet sentralstyret i britiske Labour seg til en internasjonal antisemittisme-definisjon i håp om å avverge en krise rundt anklager om antisemittisme.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon