Labours partileder Jeremy Corbyn (t.v.) og nestleder Tom Watson i Liverpool under åpningsdagen for partiets landsmøte. Partiledelsen er under sterkt press om å støtte en ny folkeavstemning. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Brexitdebatten preger Labours landsmøte. Partileder Jeremy Corbyn sier han støtter en ny folkeavstemning om EU-spørsmålet dersom partiet ønsker det.

Corbyn har gjentatte ganger tidligere sagt at resultatet av folkeavstemningen i 2016 må respekteres. Labour-ledelsen vil heller ha nyvalg dersom Theresa May ikke får støtte i Parlamentet for den endelige brexitavtalen.

Under første dag av det fire dager lange landsmøtet i Liverpool sa partilederen imidlertid at han støtter en ny brexit-avstemning dersom partiet bestemmer seg for det.

annonse

– Vi må støtte det, dersom medlemmene i Labour ønsker det, sa Corbyn ifølge The Observer.

Brexitdebatten er ventet å overskygge det meste på landsmøtet, men det er foreløpig uklart hvordan et forslag om en ny EU-folkeavstemning vil bli utformet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon