Foto: AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen har avvist en appell fra en tysk aktivist og åpner for at rettsvesenet kan sensurere den som sammenligner abort med mord, det rapporterer Il Giornale

annonse

Domstolen i Strasbourg avviste ankesaken til den tyske aktivisten Klaus Guenter Annen, som har blitt beordret av fire separate tyske rettsinstanser om å slutte å sammenligne abort med Holocaust, og at legene som utfører det begår «forverret mord».

Dommerne hevdet at å sensurere aktivisten med rettslige pålegg ikke bryter med hans ytringsfrihet, og påstod videre at sensur som dette er «nødvendig i et demokratisk samfunn». Videre mente de også at det å anklage spesifikke doktorer som utfører inngrepet, og sammenligne deres handlinger med Holocaust «ikke bare har vært veldig alvorlig, men kan også ha oppmuntret til hat og aggresjon».

Tidligere dette året ble abort legalisert i det katolske Irland. Lekkede dokumenter indikerer at den ungarsk-amerikanske milliardæren George Soros og hans Open Society Foundation brukte pressmidler for å få på plass legaliseringen.

– Med noen av de mest restriktive abortlovene i verden, ville en seier der kunne ha innvirkning i andre sterkt katolske land i Europa, som Polen, og gi sårt tiltrengt bevis på at forandring er mulig, til og med på sterkt konservative steder, heter det i et lekket dokument fra organisasjonen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.