Mexicos påtroppende president Andrés Manuel López Obrador maner til en forsonende tone med president Donald Trump i innvandringsdebatten. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mexicos påtroppende president Andrés Manuel López Obrador ønsker en forsonende tone mellom Mexico og president Donald Trump i innvandringsdebatten.

Trumps påstander om at Mexico skal betale for muren han vil bygge ved grensen til landet og presidentens retorikk mot mexicanske migranter, har skapt spenninger mellom landene.

Under sin valgkamp lovet venstrevridde López Obrador å «sette Trump på plass», men nå inntar den påtroppende presidenten en langt mer forsonende rolle.

annonse

– Vi kommer ikke til å bråke med den amerikanske regjeringen eller Donald Trump. Innvandringsproblemet løses ikke ved å bygge murer eller ved maktbruk, men gjennom respektfullt diplomati, sier Obrador, som tas i ed i desember.

Uttalelsen kommer etter at amerikanske myndigheter lørdag begynte med byggingen av en mindre del av den omstridte muren.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon