Foto: Heiko Junge / Scanpix
annonse

Den afghanske asylsøkeren Zaman S (38) ble funnet skyldig i å voldta en 18 år gammel kvinne med hjerneskade og ble idømt en fengselsstraff på mindre enn to år. Nå innrømmer retten at straffen ble forkortet for å sørge for at migranten ikke blir deportert, det rapporterer Telegraaf.

annonse

Afghaneren voldtok tenåringen i 2016 i en butikk han jobbet i. Jenta kom for å kjøpe en veske og ble fortalt at hun måtte vente til butikken var tom, hvorpå hun ble lurt inn i et lager, der afghaneren tvang henne til oralsex, for så å voldta henne.

annonse

Aktoratet krevde at mannen skulle bli idømt 24 måneders fengselsstraff, men i stedet fikk han bare 20 måneder. Retten har senere innrømmet at mannen fikk en kortere straff så han ikke risikerer å miste oppholdstillatelsen i Nederland. Dommeren har sagt at det ikke var deres intensjon at straffen skulle lede til «innvandringskonsekvenser» for mannen.

Dommeren har også sagt at retten har vurdert at den afghanske voldtektsmannen «kommer fra en utrygg situasjon i sitt opprinnelsesland», og at han bygger seg et liv i Nederland, der han ønsker å få barn med sin kone.

Offerets bistandsadvokat, Richard Korver, er sammen med tenåringens far forarget over hvordan dommeren har rettferdiggjort den korte dommen.

annonse
annonse

– Kanskje dette er normalt i hans land, men ikke her. Hvorvidt man mister en oppholdstillatelse etter en så alvorlig kriminell handling som voldtekt burde ikke en gang tas hensyn til. Denne mannen vil snart være tilbake på gaten i vårt land, ubehandlet, og med en kortere straff enn dersom han ikke hadde hatt oppholdstillatelse, sier bistandsadvokat Korver.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.