Foto: Heiko Junge / Scanpix
Del saken
 • 427
 •  
 •  
 •  
 •  

Den afghanske asylsøkeren Zaman S (38) ble funnet skyldig i å voldta en 18 år gammel kvinne med hjerneskade og ble idømt en fengselsstraff på mindre enn to år. Nå innrømmer retten at straffen ble forkortet for å sørge for at migranten ikke blir deportert, det rapporterer Telegraaf.

Afghaneren voldtok tenåringen i 2016 i en butikk han jobbet i. Jenta kom for å kjøpe en veske og ble fortalt at hun måtte vente til butikken var tom, hvorpå hun ble lurt inn i et lager, der afghaneren tvang henne til oralsex, for så å voldta henne.

Aktoratet krevde at mannen skulle bli idømt 24 måneders fengselsstraff, men i stedet fikk han bare 20 måneder. Retten har senere innrømmet at mannen fikk en kortere straff så han ikke risikerer å miste oppholdstillatelsen i Nederland. Dommeren har sagt at det ikke var deres intensjon at straffen skulle lede til «innvandringskonsekvenser» for mannen.

Dommeren har også sagt at retten har vurdert at den afghanske voldtektsmannen «kommer fra en utrygg situasjon i sitt opprinnelsesland», og at han bygger seg et liv i Nederland, der han ønsker å få barn med sin kone.

Offerets bistandsadvokat, Richard Korver, er sammen med tenåringens far forarget over hvordan dommeren har rettferdiggjort den korte dommen.

– Kanskje dette er normalt i hans land, men ikke her. Hvorvidt man mister en oppholdstillatelse etter en så alvorlig kriminell handling som voldtekt burde ikke en gang tas hensyn til. Denne mannen vil snart være tilbake på gaten i vårt land, ubehandlet, og med en kortere straff enn dersom han ikke hadde hatt oppholdstillatelse, sier bistandsadvokat Korver.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 427
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]