Russlands forsvarsdepartement har formelt gitt Israel skylden for at et russisk militærfly ble skutt ned ved et uhell av en syrisk luftvernrakett. Foto: Sebastian Scheiner / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Russlands forsvarsdepartement har formelt gitt Israel skylden for at et russisk militærfly ble skutt ned ved et uhell av en syrisk luftvernrakett.

I en fersk rapport om nedskytingen som fant sted 17. september, hevder Russland at Israel førte dem bak lyset om nedskytingen, noe de mener hindret flyet i å bevege seg til et tryggere område, skriver den israelske avisen Haaretz.

15 russiske soldater mistet livet i nedskytingen som skjedde samtidig som israelske jagerfly gjennomførte angrep mot et syrisk militæranlegg i byen Latakia. Russerne anklager Israel for å ha brukt det russiske flyet til å dekke seg selv.

annonse

De anklager også det israelske luftvåpenet for å ha varslet angrepet bare ett minutt i forveien slik at det russiske flyet ikke greide å komme seg unna tidsnok.

– Vi har sendt 310 varslinger til Israel siden vi inngikk en samarbeidsavtale, mens de kun har sendt oss 25. Dette er en ekstremt utakknemlig respons på alt Russland har gjort for Israel, sier talsmann Igor Konasjenkov i det russiske forsvarsdepartementet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon