Statsminister Erna Solberg foretok den offisielle åpningen av den nyrestaurerte Hersleb videregående skole i Oslo i 2014. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 2.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er bare september, men siden skolestart i august har det være fire masseslagsmål mellom jenter på Hersleb videregående skole i Oslo, det rapporterer NRK.

Hersleb videregående skole har en svært høy innvandrerandel. Da skolen var en ungdomsskole, var adelen minoritetselever på over 90 prosent. Skolen ble senere lagt ned på grunn av asbestfunn, og gjenåpnet senere som en videregående skole.

Statskanalen har fått tilsendt flere videoer som viser slåssingen mellom ulike grupperinger av jenter ved skolen. I en av videoene vises en gruppe jenter som gjentatte ganger slår en annen jente som ligger nede. I en annen video slåss flere hijabkledde jenter utenfor skolen, mens en voksen forsøker å gå imellom.

Alle videoene skal etter sigende sirkulere på Snapchat.

Ifølge NRKs kilde har flere slagsmål startet fordi en jente fra en gruppering har «blikket» en jente fra en annen. «Blikking» innebærer at noen ser på deg, og det oppfattes som provoserende.

– Vi har hatt slåsskamper tidligere, som det er på alle skoler fra tid til annen, men sånn som det har vært den siste uke har vi ikke opplevd før, sier rektor Anja Teig, som også understreker at slåsskampene oppstår på grunn av bagatellmessige saker.

Det har også oppstått slåsskamper på grunn av uenigheter om plasser i klasserommene. Det er ikke slik at elevene har faste plasser, men noen av jentene mener de har krav på «sin» pult.

Rektor mener jentene «trenger litt hjelp til å håndtere dette», og har kontaktet konfliktrådet. Overbetjent for forebyggende gruppe i Oslo-politiet, Hilde Herstad, understreker at slåssingen må få konsekvenser.

– Det viktige er å prioritere tryggheten til de som er på skolen for å følge undervisningen. Det må få konsekvenser om du ikke klarer å oppføre deg. Det er ingen menneskerett å gå på videregående skole, sier Herstad.

NRK nevner i sin artikkel ingenting om andelen innvandrere ved Hersleb videregående skole, eller at jentene som slåss har på seg islamske klesmarkører, som hijab.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]