Statsminister Erna Solberg foretok den offisielle åpningen av den nyrestaurerte Hersleb videregående skole i Oslo i 2014. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er bare september, men siden skolestart i august har det være fire masseslagsmål mellom jenter på Hersleb videregående skole i Oslo, det rapporterer NRK.

Hersleb videregående skole har en svært høy innvandrerandel. Da skolen var en ungdomsskole, var adelen minoritetselever på over 90 prosent. Skolen ble senere lagt ned på grunn av asbestfunn, og gjenåpnet senere som en videregående skole.

Statskanalen har fått tilsendt flere videoer som viser slåssingen mellom ulike grupperinger av jenter ved skolen. I en av videoene vises en gruppe jenter som gjentatte ganger slår en annen jente som ligger nede. I en annen video slåss flere hijabkledde jenter utenfor skolen, mens en voksen forsøker å gå imellom.

annonse

Alle videoene skal etter sigende sirkulere på Snapchat.

Ifølge NRKs kilde har flere slagsmål startet fordi en jente fra en gruppering har «blikket» en jente fra en annen. «Blikking» innebærer at noen ser på deg, og det oppfattes som provoserende.

– Vi har hatt slåsskamper tidligere, som det er på alle skoler fra tid til annen, men sånn som det har vært den siste uke har vi ikke opplevd før, sier rektor Anja Teig, som også understreker at slåsskampene oppstår på grunn av bagatellmessige saker.

Det har også oppstått slåsskamper på grunn av uenigheter om plasser i klasserommene. Det er ikke slik at elevene har faste plasser, men noen av jentene mener de har krav på «sin» pult.

annonse

Rektor mener jentene «trenger litt hjelp til å håndtere dette», og har kontaktet konfliktrådet. Overbetjent for forebyggende gruppe i Oslo-politiet, Hilde Herstad, understreker at slåssingen må få konsekvenser.

– Det viktige er å prioritere tryggheten til de som er på skolen for å følge undervisningen. Det må få konsekvenser om du ikke klarer å oppføre deg. Det er ingen menneskerett å gå på videregående skole, sier Herstad.

NRK nevner i sin artikkel ingenting om andelen innvandrere ved Hersleb videregående skole, eller at jentene som slåss har på seg islamske klesmarkører, som hijab.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon