Statsminister Erna Solberg foretok den offisielle åpningen av den nyrestaurerte Hersleb videregående skole i Oslo i 2014. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

Det er bare september, men siden skolestart i august har det være fire masseslagsmål mellom jenter på Hersleb videregående skole i Oslo, det rapporterer NRK.

annonse

Hersleb videregående skole har en svært høy innvandrerandel. Da skolen var en ungdomsskole, var adelen minoritetselever på over 90 prosent. Skolen ble senere lagt ned på grunn av asbestfunn, og gjenåpnet senere som en videregående skole.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Statskanalen har fått tilsendt flere videoer som viser slåssingen mellom ulike grupperinger av jenter ved skolen. I en av videoene vises en gruppe jenter som gjentatte ganger slår en annen jente som ligger nede. I en annen video slåss flere hijabkledde jenter utenfor skolen, mens en voksen forsøker å gå imellom.

Alle videoene skal etter sigende sirkulere på Snapchat.

annonse
Reklame

Ifølge NRKs kilde har flere slagsmål startet fordi en jente fra en gruppering har «blikket» en jente fra en annen. «Blikking» innebærer at noen ser på deg, og det oppfattes som provoserende.

– Vi har hatt slåsskamper tidligere, som det er på alle skoler fra tid til annen, men sånn som det har vært den siste uke har vi ikke opplevd før, sier rektor Anja Teig, som også understreker at slåsskampene oppstår på grunn av bagatellmessige saker.

Det har også oppstått slåsskamper på grunn av uenigheter om plasser i klasserommene. Det er ikke slik at elevene har faste plasser, men noen av jentene mener de har krav på «sin» pult.

Rektor mener jentene «trenger litt hjelp til å håndtere dette», og har kontaktet konfliktrådet. Overbetjent for forebyggende gruppe i Oslo-politiet, Hilde Herstad, understreker at slåssingen må få konsekvenser.

– Det viktige er å prioritere tryggheten til de som er på skolen for å følge undervisningen. Det må få konsekvenser om du ikke klarer å oppføre deg. Det er ingen menneskerett å gå på videregående skole, sier Herstad.

NRK nevner i sin artikkel ingenting om andelen innvandrere ved Hersleb videregående skole, eller at jentene som slåss har på seg islamske klesmarkører, som hijab.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.