Matteo Salvini. REUTERS/Leonhard Foeger
Del saken
 • 647
 •  
 •  
 •  
 •  
Mandag vedtok den italienske regjeringen nye regler for asyl og hjemsendelse, skissert av visestatsminister og innenriksminister Matteo Salvini.

Salvini representerer det sterkt innvandringskritiske partiet Lega. På mandag skrev han følgende på Twitter:

«I dag skal jeg endelig snakke med regjeringen for å få godkjent sikkerhetsbestemmelsen. Det er et stort steg framover i kampen mot gangstere, kriminelle og menneskesmuglere».

De nye reglene vil forlenge tiden flyktninger kan holdes i transittmottak før hjemsending fra 90 til 180 dager. I tillegg avskaffer de oppholdstillatelse på bakgrunn av humanitær beskyttelse.

Denne tillatelsen har ifølge Salvini blitt utdelt for enkelt tidligere.

FNs høykommissær for flyktninger, Filippo Grandi, oppfordret regjeringen til å la disse tillatelsene være etter å ha møtt Salvini i Roma for to uker siden.

Ifølge forskningssenteret Fonazione IMSU, som jobber med migrasjon, behandlet Italia om lag 23.000 asylsøknader i første kvartal av 2018. Mer enn 61 prosent av disse fikk avslag, 21 prosent fikk humanitær beskyttelse, og 6 prosent ble gitt flyktningstatus.

Salvini vil også inndra oppholdstillatelser for mennesker som blir funnet skyldige i alvorlige forbrytelser som voldtekt eller narkotikavirksomhet. I tillegg vil han inndra statsborgerskapet til mistenkte terrorister.

Etter vedtak i regjeringen må endringene også godkjennes av landets president, før de sendes til nasjonalforsamlingen for ratifisering.

Ifølge meldinger i italienske medier kan reformen om å inndra statsborgerskap bli tynnet ut da den kan være grunnlovsstridig.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 647
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]