Matteo Salvini. REUTERS/Leonhard Foeger
Del
Mandag vedtok den italienske regjeringen nye regler for asyl og hjemsendelse, skissert av visestatsminister og innenriksminister Matteo Salvini.

Salvini representerer det sterkt innvandringskritiske partiet Lega. På mandag skrev han følgende på Twitter:

annonse

«I dag skal jeg endelig snakke med regjeringen for å få godkjent sikkerhetsbestemmelsen. Det er et stort steg framover i kampen mot gangstere, kriminelle og menneskesmuglere».

De nye reglene vil forlenge tiden flyktninger kan holdes i transittmottak før hjemsending fra 90 til 180 dager. I tillegg avskaffer de oppholdstillatelse på bakgrunn av humanitær beskyttelse.

Denne tillatelsen har ifølge Salvini blitt utdelt for enkelt tidligere.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

FNs høykommissær for flyktninger, Filippo Grandi, oppfordret regjeringen til å la disse tillatelsene være etter å ha møtt Salvini i Roma for to uker siden.

Ifølge forskningssenteret Fonazione IMSU, som jobber med migrasjon, behandlet Italia om lag 23.000 asylsøknader i første kvartal av 2018. Mer enn 61 prosent av disse fikk avslag, 21 prosent fikk humanitær beskyttelse, og 6 prosent ble gitt flyktningstatus.

Salvini vil også inndra oppholdstillatelser for mennesker som blir funnet skyldige i alvorlige forbrytelser som voldtekt eller narkotikavirksomhet. I tillegg vil han inndra statsborgerskapet til mistenkte terrorister.

Etter vedtak i regjeringen må endringene også godkjennes av landets president, før de sendes til nasjonalforsamlingen for ratifisering.

Ifølge meldinger i italienske medier kan reformen om å inndra statsborgerskap bli tynnet ut da den kan være grunnlovsstridig.

annonse

(©NTB)

[email protected]

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører