Matteo Salvini. REUTERS/Leonhard Foeger
annonse
Mandag vedtok den italienske regjeringen nye regler for asyl og hjemsendelse, skissert av visestatsminister og innenriksminister Matteo Salvini.
annonse

Salvini representerer det sterkt innvandringskritiske partiet Lega. På mandag skrev han følgende på Twitter:

«I dag skal jeg endelig snakke med regjeringen for å få godkjent sikkerhetsbestemmelsen. Det er et stort steg framover i kampen mot gangstere, kriminelle og menneskesmuglere».

De nye reglene vil forlenge tiden flyktninger kan holdes i transittmottak før hjemsending fra 90 til 180 dager. I tillegg avskaffer de oppholdstillatelse på bakgrunn av humanitær beskyttelse.

annonse

Denne tillatelsen har ifølge Salvini blitt utdelt for enkelt tidligere.

FNs høykommissær for flyktninger, Filippo Grandi, oppfordret regjeringen til å la disse tillatelsene være etter å ha møtt Salvini i Roma for to uker siden.

Ifølge forskningssenteret Fonazione IMSU, som jobber med migrasjon, behandlet Italia om lag 23.000 asylsøknader i første kvartal av 2018. Mer enn 61 prosent av disse fikk avslag, 21 prosent fikk humanitær beskyttelse, og 6 prosent ble gitt flyktningstatus.

Salvini vil også inndra oppholdstillatelser for mennesker som blir funnet skyldige i alvorlige forbrytelser som voldtekt eller narkotikavirksomhet. I tillegg vil han inndra statsborgerskapet til mistenkte terrorister.

annonse

Etter vedtak i regjeringen må endringene også godkjennes av landets president, før de sendes til nasjonalforsamlingen for ratifisering.

Ifølge meldinger i italienske medier kan reformen om å inndra statsborgerskap bli tynnet ut da den kan være grunnlovsstridig.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon