Luka Modric er kårets til verdens beste fotballspiller av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kroatia-kaptein og Real Madrid-stjernen Luka Modric gikk helt til topps i FIFAs kåring av årets fotballspiller i 2017/18.

Dermed ble det den lille midtbanemannen som stakk av med prisen foran Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal) og Mohamed Salah (Liverpool/Egypt).

I løpet av de siste månedene har Modric vunnet mesterligaen med Real (for tredje år på rad), tatt VM-sølv med hjemlandet og blitt kåret til verdens beste manlig fotballspiller.

– Det er en stor ære og en vakker følelse å stå her med dette trofeet. Jeg vil takke Cristiano og Mohamed for en fantastisk sesong. Og jeg er sikker på at du får en ny sjanse i framtiden til å vinne, sa Modric mens han sendte et blikk i retning Salah.

Ronaldo hadde vunnet prisen de to siste årene.

Marta best
Ada Hegerberg var blant tre nominerte til prisen som årets kvinnelige fotballspiller, men nådde ikke helt opp på årets galla. Utmerkelsen gikk til den brasilianske profilen Marta, som nå spiller for Orlando Pride i USA.

Nominert var også Hegerbergs lagvenninne i Lyon, Dzsenifer Marozsán.

På trenersiden ble det ikke uventet heder til mestertreneren Didier Deschamps, som ledet Frankrike til VM-gull 20 år etter at han vant som kaptein for hjemlandet.

Hegerbergs trener i Lyon, Reynald Pedros, vant prisen som årets trener på kvinnesiden.

Salah-trøst
Thibaut Courtois stakk av med prisen som årets keeper etter sine bragder for Chelsea og Belgia, mens Liverpool-stjerneskuddet Salah mottok den gjeve Puskas-prisen for årets mål. Den fikk han for sin særdeles vakre fulltreffer i byderbyet mot Everton i desember.

Heder ble det også til flere andre spillere som fikk plass på årets lag. Den stjernespekkede elleveren i FIFA-regi ser slik ut i 4-2-3-1-formasjon:

David de Gea (Manchester United/Spania) – Dani Alves (Paris Saint-Germain/Brasil), Raphaël Varane (Real Madrid/Frankrike), Sergio Ramos (Real Madrid/Spania), Marcelo (Real Madrid/Brasil) – Luka Modric (Real Madrid/Kroatia), N’Golo Kante (Chelsea/Frankrike) – Eden Hazard (Chelsea/Belgia), Lionel Messi (Barcelona/Argentina), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain/Frankrike), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal).

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]