Kylian Mbappé og Neymar er blant storkjøpene som førte til at Paris Saint-Germain havnet i UEFAs søkelys for mulige brudd på FFP-reglementet. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB scanpix

Litt over en uke etter Paris Saint-Germains 6-1-slakt av Røde Stjerne settes mesterligakampen i fotball under lupen. Det er frykt for at oppgjøret var fikset.

annonse

Det sier kilder som er tett på etterforskningen av saken til nyhetsbyrået AFP. En leder i Røde Stjerne skal ha satset 5 millioner euro (46 millioner kroner) på at det serbiske laget skulle tape bortekampen med fem mål, skriver den franske avisen L’Équipe.

Røde Stjernes talsmann Nebojsa Todorovic ville ikke kommentere saken overfor AFP.

Neymar-hattrick

Spillindustrien har et vel utbygd system som følger innsatsene gjort på idrett. Ifølge en av overvåkerne er det ikke funnet markante avvik på innsatser når det gjelder PSG – Røde Stjerne, men det finnes mange illegale bookmakere verden rundt der man kan sette sine innsatser.

PSG ledet den aktuelle kampen 4-0 ved pause. Det sto 5-0 etter 70 minutter. Så reduserte Røde Stjerne en gang før Neymar fastsatte sluttresultatet til 6-1 etter 81 minutter da han fullbyrdet sitt hat trick.

Tips før avspark

Røde Stjerne, som er tilbake i den gjeveste europacupen for første gang siden 1992, spilte 0-0 hjemme mot italienske Napoli i mesterligaåpningen i september. Den serbiske klubben vant mesterligaens forgjenger, serievinnercupen, i 1991.

UEFA skal ha fått et tips i dagene før avspark om at det kunne være mistenkelige innsatser på utfallet av kampen. Fransk Økokrim har så langt nektet å kommentere saken.

Liverpool er Røde Stjernes neste motstander i mesterligaen. Oppgjøret spilles på Anfield onsdag 24. oktober.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.