Kylian Mbappé og Neymar er blant storkjøpene som førte til at Paris Saint-Germain havnet i UEFAs søkelys for mulige brudd på FFP-reglementet. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Litt over en uke etter Paris Saint-Germains 6-1-slakt av Røde Stjerne settes mesterligakampen i fotball under lupen. Det er frykt for at oppgjøret var fikset.

Det sier kilder som er tett på etterforskningen av saken til nyhetsbyrået AFP. En leder i Røde Stjerne skal ha satset 5 millioner euro (46 millioner kroner) på at det serbiske laget skulle tape bortekampen med fem mål, skriver den franske avisen L’Équipe.

Røde Stjernes talsmann Nebojsa Todorovic ville ikke kommentere saken overfor AFP.

annonse
Neymar-hattrick

Spillindustrien har et vel utbygd system som følger innsatsene gjort på idrett. Ifølge en av overvåkerne er det ikke funnet markante avvik på innsatser når det gjelder PSG – Røde Stjerne, men det finnes mange illegale bookmakere verden rundt der man kan sette sine innsatser.

PSG ledet den aktuelle kampen 4-0 ved pause. Det sto 5-0 etter 70 minutter. Så reduserte Røde Stjerne en gang før Neymar fastsatte sluttresultatet til 6-1 etter 81 minutter da han fullbyrdet sitt hat trick.

Tips før avspark

Røde Stjerne, som er tilbake i den gjeveste europacupen for første gang siden 1992, spilte 0-0 hjemme mot italienske Napoli i mesterligaåpningen i september. Den serbiske klubben vant mesterligaens forgjenger, serievinnercupen, i 1991.

UEFA skal ha fått et tips i dagene før avspark om at det kunne være mistenkelige innsatser på utfallet av kampen. Fransk Økokrim har så langt nektet å kommentere saken.

annonse

Liverpool er Røde Stjernes neste motstander i mesterligaen. Oppgjøret spilles på Anfield onsdag 24. oktober.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon