Senterpartiets finanspolitiske talsmann Sigbjørn Gjelsvik håper å få flere av Frps stortingsrepresentanter til å velte regionreformen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik sier partiet håper å kunne velte regionreformen ved å få stortingsrepresentanter fra både KrF og Frp til å stemme imot.

annonse

Regjeringen har fått med seg KrF, som sikrer flertall i Stortinget for den nye regionreformen og oppgaveoverføring fra staten til fylkene. Frps Kari Kjønaas Kjos sa mandag at Frps primærstandpunkt om å fjerne fylkeskommunen står fast.

annonse

– At vi nå går fra 19 til 11 regioner, anser vi som et steg i riktig retning. Hensikten er å flytte makt nærmere der folk bor, sa hun.

Gjelsvik tar Kjos på ordet og sier til Aftenposten at partiet vil jobbe for å få flere av Frps stortingsrepresentanter til å stemme imot avtalen.

– I både KrF og Frp er det kraftig motstand mot Viken-konstruksjonen. En av dem som bidro til å sette fyr på debatten om Viken i høst har vært nettopp Frps gruppeleder i Akershus, sier Gjelsvik.

annonse
annonse

Han mener det ikke er umulig at noen i Frp vil være med å stemme imot.

– Vi mener vi ikke kan overse en folkeavstemning i Finnmark og at det er flertall i alle fylkestingene i Viken-fylkene imot en sammenslåing, sier han.

Nyheten om at regionreformen nå har flertall satte mandag sinnene i kok hos opposisjonspartiene, som blant annet mener prosessen er udemokratisk.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.