Den nye frihandelsavtalen mellom Sør-Korea og USA ble signert av Moon Jae-in og Donald Trump i New York mandag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse

USAs president Donald Trump og Sør-Koreas president Moon Jae-in har skrevet under på en ny handelsavtale som skal redusere USAs handelsunderskudd med Sør-Korea.

annonse

Avtalen er en forlengelse av frihandelsavtalen som allerede gjaldt mellom landene, men omtales av Trump likevel som en historisk milepæl.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Mest fornøyde er trolig amerikanske bilprodusenter, som nå kan sende 50.000 biler til Sør-Korea hvert år, mer enn dobbelt så mange som den tidligere avtalen tillot dem.

Sørkoreanske myndigheter har også senket miljøkravene som stilles til amerikanske importvarer i bytte mot at Sør-Korea blir unntatt fra USAs toll på stål. Sør-Korea kan nå eksportere 70 prosent av det de gjennomsnittlig har gjort de siste tre årene, uten å betale tilleggstoll.

annonse
Reklame

Moon og Trump, som begge er til stede på FNs hovedforsamling i New York, sier at de er svært fornøyde med avtalen, og at de håper den kan styrke landenes bilaterale bånd også på andre områder enn handel.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.